Vad heter huvudstaden i Delaware?

Vad heter huvudstaden i Delaware?

Dover
Delaware/Huvudstad
Delaware är en delstat i östra USA. Den är 5 300 kvadratkilometer stor och har 967 200 invånare. Huvudstad är Dover.

I vilket land ligger Dover?

Dover

Dover
Stad
Land Storbritannien
Riksdel England
Region Sydöstra England

Vilka länder ligger bredvid USA?

Republiken gränsar i norr till Kanada, i öster till Atlanten, i söder till Mexikanska golfen och republiken Mexiko samt i väster till Stilla havet.

Vad är Delaware känt för?

Delaware är känt för sina kemiindustrier, med bland andra företagen Du Pont och W.L. Gore, samt Astra Zenecas amerikanska huvudkontor.

I vilket grevskap ligger Dover?

Upptäck England Efter den korta resan från Dunkerque eller Calais till Dover kan du enkelt resa vidare till resten av Storbritannien efter eget tycke. Dover ligger i grevskapet Kent, som har en anrik historia och en enastående natur.

Hur ser utbildningen ut i USA?

USA hör till de länder i världen som har högst andel högskoleutbildade vuxna. Två tredjedelar av dem som går ut gymnasiet fortsätter direkt till college och 35 procent av alla i ålderskategorin 25 till 45 år har minst en grundexamen, vilket innebär fyra år på högskola.

Vilka länder finns det i Nordamerika?

  • Jamaica.
  • Kanada.
  • Kuba.
  • Mexiko.
  • Nicaragua.
  • Panama.
  • Saint Kitts och Nevis.
  • Saint Lucia.

Vad har Delaware fått sitt namn efter?

Delstaten har fått sitt namn från Thomas West, 3:e baron De La Warr, en brittisk adelsman och Virginias första Engelska koloniala guvernör. Delaware är beläget på nordöstra delen av Delmarvahalvön och är den näst minsta delstaten till ytan (efter Rhode Island).

Vilket land tillhör Jersey?

Jersey har en större folkmängd, men de flesta av de bebodda öarna tillhör Guernsey. Utrikespolitik är överlåtet till Storbritannien, därför räknas de inte som fullt självständiga formellt sett, utan som hörande till Storbritannien, vilket även gäller i sportsammanhang.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen