Vad heter den spanska skargarden i Medelhavet?

Vad heter den spanska skärgården i Medelhavet?

Balearerna

Balearerna (Illes Balears)
Islas Baleares
– koordinater 39°48′27″N 02°47′39″Ö
Lägsta punkt Medelhavet
Area 4 992 km²

I vilken ögrupp ingår Mallorca?

Balearerna
Mallorca/Ögrupper

Vad ligger öster om Mallorca?

Mallorca tillhör Spanien och är den största ön i ögruppen Balearerna. Balearerna består även av Menorca och Ibiza. Mallorca ligger öster om Iberiska halvön och har en area på 3 640 km² (Gotland har en area på 3 140 km²).

Vilken region ligger Mallorca?

Mallorca är en välbesökt ö och region i Medelhavet, det är huvudön i ögruppen Balearerna öster om det spanska fastlandet. Balearerna är en av Spaniens autonoma regioner.

Vilken är Spaniens största sjö?

Spanien

Konungariket Spanien Reino de España
Högsta punkt Teide (på Teneriffa), 3 718 m ö.h.
Största sjö Lago de Sanabria, 3,68 km²
Längsta flod Tajo, 1 038 km
Nationaldag 12 oktober

Vad heter Spaniens öar?

8 spanska öar värda ett besök

  • Teneriffa. En av de allra populäraste destinationerna i Spanien; Teneriffa har såväl bra stränder som mängder med sevärdheter och attraktioner.
  • La Palma.
  • Mallorca.
  • Formentera.
  • Menorca.
  • La Gomera.
  • El Hierro.
  • Illa de Tabarca.

Vad heter Balearernas största ö?

Mallorca är den största och mest mångsidiga av öarna i Balearerna och lämpar sig ypperligt för dig som vill ha lite av allt och inte vill välja bort någonting.

Vilka ögrupper tillhör Spanien?

Spaniens Öar: Ibiza, Mallorca, Spaniens Ögrupper, Öar i Kanarieöarna, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, Teneriffa, la Palma, la Gomera. K lla: Wikipedia.

Vad kostar det att äta på Mallorca?

Medelpriset för en tvårätters middag är ca 250 kr per person. En öl kostar ca 40 kr. Transfer: Från flygplatsen till våra hotell i Palma och Ca’n Pastilla ca 15 minuter, Illetas ca 20 minuter, Palma Nova, Torrenova, Puerto de Sóller och Magaluf ca 30 minuter.

Vilken region tillhör Magaluf?

Magaluf[redigera | redigera wikitext] Magaluf är en ort på den spanska ön Mallorca i Medelhavet och ligger cirka 20 km från staden Palma de Mallorca. Den är populär bland framför allt charterturister som åker på sol- och badsemester.

Vad heter Mallorca öarna?

Mallorca/Ögrupper
Mallorca, Menorca, Ibiza och Formentera. Fyra spanska öar som nog är mest kända var för sig. Men tillsammans med över 100 mindre klippöar utgör de Balearerna – en ögrupp som erbjuder allt från välkända turistmål till outforskade juveler.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen