Vad hander om flyget gar i konkurs?

Vad händer om flyget går i konkurs?

Om du bokat en paketresa och flygbolaget som din researrangör anlitat går i konkurs ska du kontakta researrangören. Din researrangör har nämligen ansvar för att ordna ersättningstransport för dig och övriga resenärer. Misslyckas researrangören med att ordna transport har du rätt att få ersättning för hela resan.

Vad händer om en resebyrå går i konkurs?

Om en resebyrå går i konkurs eller blir insolvent kan resenärerna ansöka om ersättning för uteblivna tjänster. Hur ansökan ska göras beror på hur resenären har betalat sin resa. Om du har betalat resan kontant, ansök om ersättning från Konkurrens- och konsumentverket.

Vad händer om hotellet går i konkurs?

Under konkursen utreder konkursförvaltaren om hela eller delar av verksamheten kan drivas vidare av nya ägare eller om den ska avvecklas. Konkursförvaltaren utgår ifrån vad som är så förmånligt som möjligt för fordringsägarna.

Får man tillbaka pengar om ett företag går i konkurs?

Reklamera när företaget gått i konkurs Om du fått en garanti från leverantören eller tillverkaren, får du klaga enligt villkoren i garantin. Om du inte kan reklamera för att företaget inte har någon verksamhet kvar, kan du istället vända dig konkursboet för att kräva pengar tillbaka.

Får man tillbaka pengar om resebolaget går i konkurs?

Pengarna tillbaka med resegarantin Alla paketresor omfattas av paketreselagen. Det innebär att paketresearrangören har ett stort ansvar och skulle arrangören till exempel gå i konkurs så skyddas du av en resegaranti, vilket innebär att du kan kräva ersättning för din resa om resan ställs in på grund av en konkurs.

Har Resia gått i konkurs?

Resia AB, Resia Travel Group AB och Bengt-Martins AB gick i rekonstruktion den 20 maj 2020. Vi kan nu meddela att rekonstruktionen för samtliga Bolag nu upphört. Göteborgs tingsrätt beslutade om offentligt ackord i enlighet med bolagets förslag den 18 januari 2021 för Resia AB och Resia Travel Group AB.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen