Vad gor en Elektroniktekniker?

Vad gör en Elektroniktekniker?

Som elektroniktekniker får du arbeta självständigt med planering, utveckling och effektivisering av produktion inom elektronik. Med kompetens att beräkna, konstruera, produktionssätta, felsöka och serva inom elektronisk tillverkning och mikroprocessteknik blir du en viktig kugge inom tillverkningsindustrin.

Vad kan man jobba med som elektroingenjör?

Som elektroingenjör kommer du att vara väldigt efterfrågad på arbetsmarknaden. Du kan till exempel arbeta med konstruktion, service, utveckling och produktion av elektrotekniska produkter. Om du väljer att inrikta dig på telekommunikation kan du bland annat arbeta med att ta fram nya mobiltelefoner.

Vad gör elektronikingenjör?

Som elektronikingenjör arbetar du med att konstruera, programmera, testa och verifiera dessa elektrotekniska system. Du kommer att kunna arbeta med både hård- och mjukvara.

Hur blir man elektronikingenjör?

YH-utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen. Under studietiden kommer du att lära dig det som branschen efterfrågar så att du blir anställningsbar direkt. Du kommer bland annat att ha kunskap i: Ellära, elektronik, styrsystem och reglerteknik. Programmering och driftsättning av elektroniksystem.

Vad gör en industriell ekonomi?

Civilingenjörsutbildningen Industriell ekonomi är en ingenjörsutbildning inom teknik och management som ger en eftertraktad kompetens i affärs- och verksamhetsutveckling. Den tekniska kunskap du får med dig ger dig en spets i att förstå utveckling av hållbara innovationer.

Vad kan man jobba med som maskiningenjör?

– Maskiningenjörer medverkar i alla faser av utveckling, konstruktion, produktion, driftsättning och drift av produkter, system och processer.

Vad kan man jobba med som högskoleingenjör?

Högskoleingenjörer arbetar bland annat med tekniskt utvecklings- och konstruktionsarbete. Även arbete inom produktionsplanering och försäljning är vanligt. I det privata näringslivet arbetar många på industri- och konsultföretag inom en mängd olika branscher, som till exempel el, data, mekanik och bygg.

Vad tjänar en elektronikingenjör?

En Elektronikingenjör i Sverige tjänar i snitt 47 400 kr i månadslön. Lönen för en Elektronikingenjör kan dock skilja sig mycket beroende på vem man är och var man arbetar.

Vad är IT ingenjör?

Ingenjörer utbildade inom IT/data arbetar ofta med konstruktion och utveckling av datorsystem, både när det gäller mjuk- och hårdvara.

Vad är civilingenjör industriell ekonomi?

Som civilingenjör med inriktning industriell ekonomi får du en helhetssyn och lär dig lösa framtidens tekniska problem. Du kommer att kunna driva och leda den tekniska utvecklingen på ett internationellt industriföretag.

Vad krävs för att gå industriell ekonomi?

Civilingenjör i industriell ekonomi

  • Förkunskapskrav. Grundläggande behörighet på grundnivå samt. Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4. eller. Fysik B, Kemi A, Matematik E.
  • Examen. Civilingenjör 300 hp och Teknologie master 120 hp.
  • Studieavgift. 580000 kr – OBS! Gäller bara för studenter utanför EU/EES och Schweiz.

Vad jobbar man med som produktionsingenjör?

Gemensamt för ingenjörer är att de på olika sätt arbetar med teknisk utveckling. De söker lösningar som gör förbättrar arbetsmiljön för de som arbetar i produktionen, som gör produktionen mer miljövänlig och kvalitetssäkrar produktionen och produkterna. …

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen