Vad gor arbetsmarknadsdepartementet?

Vad gör arbetsmarknadsdepartementet?

Filtrera innehållet för att exempelvis hitta regeringsbeslut, lagrådsremisser eller information om ett visst politiskt område.

Vad gör arbetsmarknadsministern?

Arbetsmarknadsminister[redigera | redigera wikitext] Arbetsmarknadsminister eller arbetsminister är den minister i ett lands regering som till exempel ansvarar för arbetsmarknadspolitik, arbetsrätt och arbetsmiljöfrågor.

Vilka är det som arbetar på ett departement?

Under Regeringen Löfven II finns sedan 2019 följande departement:

  • Justitiedepartementet.
  • Utrikesdepartementet.
  • Försvarsdepartementet.
  • Socialdepartementet.
  • Finansdepartementet.
  • Utbildningsdepartementet.
  • Miljödepartementet.
  • Näringsdepartementet.

Vad är statsministerns roll?

Statsministern leder statsrådets verksamhet och övervakar genomförandet av regeringsprogrammet. Statsministern svarar för samordning av beredningen och behandlingen av ärenden som hör till statsrådet och av ärenden som avgörs inom Europeiska unionen.

Vad heter vår inrikesminister?

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson och inrikesminister Mikael Damberg företräder Sverige vid mötet.

Vad gör en näringsminister?

Näringsminister[redigera | redigera wikitext] Näringsminister är den minister i ett lands regering som vanligtvis ansvarar för näringslivsutveckling, konkurrenspolitik, innovations- och teknologipolitik samt regional utveckling.

Vad jobbar Arbetsmarknadsutskottet med?

Utskottet bereder ärenden om arbetsmarknadspolitik, arbetslivspolitik med arbetsrätt samt jämställdhet mellan kvinnor och män i arbetslivet. Utskottets ordförande är Anna Johansson (socialdemokrat), dess förste vice ordförande är Arman Teimouri (liberalerna) och dess andre vice ordförande är Mats Green (moderat) .

Är Bolund?

Per Daniel Bolund, född 3 juli 1971 i Hässelby i Stockholms kommun, är en svensk politiker (miljöpartist) och biolog. Han är miljö- och klimatminister sedan februari 2021 i regeringen Löfven II. Sedan den 5 februari 2021 bär Bolund den ceremoniella titeln vice statsminister.

Vilka jobbar på Regeringskansliet?

Regeringskansliets anställda Av Regeringskansliets i genomsnitt omkring 5 000 anställda, varav runt 4 600 tjänstgörande, är cirka 200 personer politiskt tillsatta. Det stora flertalet av Regeringskansliets medarbetare har kvar sina anställningar inom Regeringskansliet oavsett vilka som sitter i regeringen.

Vilka arbetar på UD?

Hela utrikesförvaltningen har knappt 2600 anställda, varav cirka 750 personer arbetar på UD i Stockholm. På utlandsmyndigheterna arbetar drygt 500 utsända tjänstemän från UD tillsammans med cirka 1300 lokalt anställda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen