Vad galler vid import av hund?

Vad gäller vid import av hund?

Hund, katt och iller får fritt föras in om djuret är ID-märkt och har ett EU-pass för sällskapsdjur. Behöver du betala några avgifter? Ja, om du ska importera djuret och den ska stanna i Sverige.

Kan man resa med djur?

Reglerna för att resa med djur är olika för olika länder. Dessutom ändras bestämmelserna ibland. Du behöver ett eget pass till din hund. För att få det måste hunden vara ID-märkt och för resa med hund inom EU behöver ditt djur även vaccineras mot rabies.

Hur länge måste en hund sitta i karantän?

Kravet på karantän ersätts av följande: id-microchip + rabiesvaccination + antikroppskontroll 30 dagar efter vaccination + ytterligare 90 dagars väntetid efter datum för antikroppskontroll + veterinärintyg.

Hur gammal ska en valp vara vid import?

Köp ingen valp som är under 8 veckors ålder. Från alla länder förutom Norge måste ett djur vara minst 15 veckor gammalt för att kunna föras in lagligt. Detta eftersom en rabiesvaccination tidigast kan ges vid 12 veckors ålder och det måste ha gått en väntetid på 21 dagar från länder med de lägsta kraven.

Hur mycket kostar det att importera en hund från USA?

Vad kostar det då? Detta ser lite olika ut beroende på destination och bolag. För hundar som är små nog att flyga i kabinen verkar det ligga mellan 300-1000 kr.

Hur gör man pass till hund?

Hunden ska ha EU-pass Det här gäller: Det är en veterinär som utfärdar passet. Veterinären skriver in hundens id‑uppgifter, utförda behandlingar och vaccinationer i passet. Djurägarens namn ska stå i passet.för 7 dagar sedan

Vad kostar rabiesvaccin hund?

Prisexempel på de vanligaste undersökningar/behandlingar Hund

(Poliklinik) Grundavgift vid besök på klinik Pris
-Nobivac KC (kennelhosta+Bordetella bronchiseptica) 320 kr
-Nobivac Pi (kennelhosta) 320 kr
-Nobivac Rabies 380 kr
-Nobivac L4 (leptospiros) grund 2 doser 670 kr 360 kr

Vad gäller för hund till Norge?

Resa med hund, katt och iller från EU/EES-land till Norge

  • Hundar, katter och illrar måste vara över tre månader vid införsel på grund av ålderskravet vid rabiesvaccinering.
  • Alla hundar som ska in i Norge ska vara behandlade mot rävens dvärgbandmask.
  • Djur som ska in i Norge ska vara vaccinerade mot rabies.

Får man ta med hund till USA?

När du reser till USA måste du gå igenom tullen med hunden. Förutom att ha intyg från din veterinär och bevis på vaccination, måste du fylla i ett formulär som heter CPB-7501. Detta innehåller grundläggande kontaktinformation till dig och en rad frågor om din hund.

Hur länge varar rabiesvaccin hund?

Vaccinet vi använder oss av på Veterinärkliniken är Nobivac Rabies, med detta preparat ska hunden vaccineras vart tredje år. Det finns ytterligare ett rabiesvaccin Merial Rabisins, detta vaccin ska man ge hunden en grundspruta och sedan en ny vaccination ett år senare.

Hur gammal ska hunden vara för att säljas?

Det är olagligt att sälja valpar innan de nått 8 veckors ålder. I många fall har smugglade hundar skiljts från sin mamma alldeles för tidigt.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen