Vad galler vid bokning av en resa via en resebyra pa natet har jag angerratt?

Vad gäller vid bokning av en resa via en resebyrå på nätet har jag ångerrätt?

I normala fall har du 14 dagars ångerrätt när du köper något över internet, men det finns några undantag och dit hör resor. Det kan däremot finnas andra möjligheter, som att avboka resan. Du har inte rätt att få tillbaka biljettpriset, men däremot flygskatt och andra eventuella avgifter som ingår i biljetten.

Vad gäller om flyget är försenat?

Avgår ditt flyg mer än 5 timmar försenat till slutdestinationen ska flygbolaget erbjuda dig återbetalning för den del av biljetten som du inte har kunnat utnyttjar. Om din resa inte längre har något syfte har du rätt att få tillbaka biljettkostnaden även för den del av resan som du redan har utnyttjat.

Vad gäller vid ombokningsbar flygbiljett?

Med en ombokningsbar biljett har du möjligheten att ändra din resa innan tågets avgång. Ombokningsvärdet är biljettpriset minus bokningsavgiften och du kan byta in värdet mot en eller flera nya biljetter.

Vad gäller för paketresor?

Lagen gäller paketresor och sammanlänkade researrangemang. Resan ska bestå av minst två olika resetjänster som ska ha blivit sammansatt i ett paket, till exempel en transporttjänst och en hotellvistelse. Resan måste pågå i minst 24 timmar eller innehålla en övernattning för att räknas som en paketresa.

Kan man ändra sin flygbiljett?

De flesta flygbolag har biljetter som går att ändra datum/tid på, dock är reglerna olika beroende på vilken typ av biljett som du har köpt. I vissa fall går det att ändra utreseort/hemresort, men de flesta flygbolag tillåter inte detta utan endast ändring av datum/tid.

Varför ställer SAS in flyg?

SAS har sagt upp hälften av sin personal sedan coronapandemins utbrott. Nu har man plötsligt brist på piloter, och många av de som är kvar varnar för utbrändhet. Dessutom tvingas bolaget att ställa in avgångar.

Hur långt efter kan man söka ersättning för försenat flyg?

Helt kort innebär sent flyg ersättning: Om ditt flyg land landar mer än tre timmar efter planerad ankomsttid så kan du ha rätt att få ersättning för försenat flyg upp till 600 euro i kompensation.

Hur Ombokar man flygbiljetter?

Ombokningsbar flygbiljett är en egen tjänst från Ticket och behöver inte betyda att flygbiljetterna är ombokningsbara hos flygbolagen. All ombokning med tjänsten måste således ske genom vår kundsupport via telefon eller e-post. Ingen ombokning är slutförd förrän Ticket har bekräftat den via e-post.

Hur länge gäller en ombokningsbar biljett?

Med en ombokningsbar biljett kan du fram till tågets avgång boka om din resa till annan ort eller ett annat datum. Du kan också avboka din resa. Du får då ett ombokningsvärde (biljettpriset minus bokningsavgiften), som kan användas för nya resor med SJs tåg.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen