Vad galler paketreselagen?

Vad gäller paketreselagen?

Det är paketreselagen som reglerar vad du har för skyldigheter när du säljer eller erbjuder paketresor eller sammanlänkade researrangemang. Det handlar till exempel om vilken information du måste ge resenären innan paketresan bokas och vad du har för skyldigheter om du måste ställa in delar av resan.

Vad har du rätt till när researrangören ställer in resor?

När får arrangören ställa in resan? Arrangören får ställa in paketresan om det är för få resenärer som bokat resan. Vad som är minsta antal för att genomföra resan, måste arrangören ange i bokningsvillkoren. Dessutom måste arrangören meddela i tid om resan ställs in.

Är kryssning en paketresa?

En kryssning utgör definitionsmässigt en paketresa och faller således under paketreselagen. nekad inresa eller 14 dagars karantän vid ankomst för resenärer som kommer från eller som har besökt vissa länder kan påverka en kryssning.

Vad har man rätt till vid fel på resans innehåll?

Om något på resan inte uppfyller det man kommit överens om med researrangören kan man ha rätt till prisavdrag samt skadestånd. Förutsättningen för att säljaren ska bli ersättningsskyldig är att arrangören ska vara ansvarig för felet.

Vad gäller vid återbetalning av resa?

Du ska vända dig till reseföretaget för att kräva återbetalning. I det här fallet är det paketreselagen som gäller. Konsumentverket ansvarar för den lagen och på deras webbplats hittar du information om dina rättigheter. Hos Hallå konsument kan du få rådgivning.

Har man ångerrätt på resa?

Du har ingen lagstadgad ångerrätt när du bokar flygresa. Flygbolagets egna villkor gäller. Du kan däremot avboka resan och få tillbaka flygskatt och andra eventuella avgifter som ingår i biljetten.

Vad gäller vid resegaranti?

Resegaranti innebär att resenärer får kompensation från resegarantin om deras resa ställs in eller avbryts på grund av att den som arrangerade paketresan eller förmedlade det sammanlänkade researrangemanget har gått i konkurs. Det är Kammarkollegiet som är tillsynsmyndighet över resegarantilagen.

Hur mycket kostar en kryssning i Karibien?

Så mycket kostar kryssningen Prisexempel: 11830 kr för sju nätters kryssning med MSC Cruises från Miami, Florida i januari 2015. Prisexempel: 2535 kr för fyra nätters kryssning med Norwegian Cruise Line, 5444 kr för sju nätter.

Vad kostar det att åka på kryssning?

Förutsatt att man kan ta sig till Fort Lauderdale i Florida, USA, kan man få en veckas kryssning i lyxsvit för 1 804 dollar, motsvarande cirka 15 000 kronor. Väljer man en billig hytt utan havsutsikt kostar samma resa 6 251 kronor, eller 759 dollar.

Vad innebär resegarantin?

Resegaranti innebär att resenärer får kompensation från resegarantin om deras resa ställs in eller avbryts på grund av att den som arrangerade paketresan eller förmedlade det sammanlänkade researrangemanget har gått i konkurs.

Kan en resebyrå arrangör avtala bort villkoren om full återbetalning i paketreselagen genom ett skriftligt avtal med kunden?

AVTALET. 1.1 Avtalet blir bindande för parterna när arrangören skriftligen bekräftat resenärens beställning om inte annat avtalats. Huvudresenären ansvarar för att förse arrangören med korrekta bokningsuppgifter för övriga resenärer som omfattas av avtalet. Eventuell återbetalning sker till huvudresenären.

När UD avråder kan man få pengarna tillbaka?

Om det finns en avrådan från UD tyder det på att det inte är lämpligt att åka till resmålet. Om du vill ha tillbaka dina pengar för resan måste du själv argumentera för varför du vill avboka och få tillbaka pengarna, alltså vilka omständigheter som ligger till grund för din avbokning.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen