Vad far man ta med i handbagaget pa flyget?

Vad får man ta med i handbagaget på flyget?

Med vätskor avses bland annat vatten och andra drycker, krämer samt parfym. Det är tillåtet att ta med en eller flera behållare som var och en rymmer högst 100 ml vätska. Dessa behållare måste i sin tur packas i en transparent, återförslutningsbar 1-literspåse och sedan presenteras i säkerhetskontrollen.

Får man ha med sig cigaretter i handbagaget?

Cigaretter. Du kan ta med dig cigaretter i handbagaget, men kontrollera hur många cigaretter du får ta med dig till det land dit du reser. Observera att du enbart får ta med en tändare per person och att du behöver bära den på dig och inte nedpackad i ditt handbagage, eftersom den utgör en brandrisk.

Hur mycket vätska får man ta med sig i handbagaget?

Handbagage och incheckat bagage Vätskor som du vill ta med dig i handbagaget (t. ex. drycker, tandkräm, hud- och hårvårdsprodukter och aerosoler) ska förvaras i en genomskinlig plastpåse på högst en liter. Varje enskild förpackning får rymma högst 100 ml – större förpackningar måste läggas i det incheckade bagaget.

Får man ta med sig tändare på flyget?

Det är förbjudet att packa tändstickor eller cigarettändare i incheckat bagage och i handbagage. Bränsle och/eller refiller till tändare är inte tillåtna. Tändstickan ”strike anywhere” är förbjudet att transportera i handbagage, incheckat bagage och att bära med sig.

Får man ta med sig kött på flyget?

Om du reser inom EU kan du ta med dig kött- och mjölkprodukter bara de är för eget bruk. Du får också ta med dig växter och växtprodukter, t. ex. snittblommor, frukt eller grönsaker, om de har odlats i ett EU-land och är fria från skadedjur och sjukdomar.

Får man ha med sig alkohol på flyget?

Alkoholhaltiga drycker i obrutna förpackningar som innehåller mellan 24 och 70 volymprocent alkohol får tas med i incheckat bagage. Du får sammanlagt ta med dig 5 liter per person.

Får man ta med torrschampo i handbagaget?

Vätska, gelé och spray som får tas med i handbagaget begränsas till behållare som rymmer max 100 ml (1 dl). Behållarna (flaskor, burkar, tuber osv) ska placeras i en genomskinlig en-liters plastpåse och utan problem få plats i påsen, som ska vara stängd. Plastpåsen ska dessutom vara återförslutningsbar.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen