Vad betyder Konungarnas dal?

Vad betyder Konungarnas dal?

Konungarnas dal, på arabiska Wadi el-Muluk (وادي الملوك) är en dalgång i södra Egypten, på västra sidan av Nilen nära den nuvarande staden Luxor och det forntida Thebe. Där byggdes gravar för faraonerna under Nya riket, tiden för 18:e till 20:e dynastierna. och innehåller hittills upptäckta omkring 60 gravar.

Vem var faraon vars grav hittades nästan Oplundrad 1922?

Upptäckten av Tutankhamons gravkammare anses vara ett av 1900-talets viktigaste arkeologiska fynd.

Vem hittade Tutankhamun?

Howard Carter fann Tutankhamons grav. Ett trappsteg uthugget i berget. Äntligen! Kunde detta vara vad han sökt efter i så många år, farao Tutankhamuns grav?

Hur begravde man faraonerna?

De flesta faraonerna levde i Memfis och Thebe. När de dog begravdes de i stora gravar, till exempel i pyramider eller i berg. Dessa gravar innehöll många värdefulla skatter, så att faraonerna skulle få leva ett liv i lyx även efter döden.

Var är Tutankhamuns grav?

KV62, Egypten
Tutankhamon/Begravd på

Vem var drottningen som var gemål till farao Akhenaton?

Nefertiti (’Skönheten har anlänt’), född runt 1370 f.Kr., död runt 1330 f.Kr., var en drottning (stor kunglig hustru) under Egyptens artonde dynasti och hustru till farao Akhenaton. Nefertiti är en av de mest kända kvinnorna från den antika världen, och hon har möjligen varit regent efter sin man.

När upptäcktes Tutankhamuns grav?

Han är mest känd för sin gravkammare i Konungarnas dal som Howard Carter upptäckte år 1922. Graven var intakt och upptäckten möttes av världsomfattande nyhetsbevakning och ledde till ett nytt allmänintresse för antikens Egypten, för vilket Tutankhamons begravningsmask fortfarande är ett populärt ansikte utåt.

Vad är det som gör Tutankhamuns grav så speciell?

Tutankhamun dog av okänd anledning när han bara var cirka 19 år gammal och hans kropp begravdes i Konungarnas dal. Det som gör Tutankhamuns grav så unik är att det är den enda graven i Konungarnas dal som inte plundrats och är nästan helt intakt.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen