Vad betyder EPS i bilen?

Vad betyder EPS i bilen?

Elektronisk stabilitetskontroll, oftast förkortat ESP (Electronic Stability Programme), är ett system i en bil eller annat fordon som bidrar till fordonets stabilitet, väghållning och säkerhet genom att bland annat hjälpa dess förare att undvika och ordna upp en sladd. En annan benämning är antisladdsystem.

Vilka fördelar har ett antisladdsystem?

Antisladdsystem – även kallat ESP – är ett system som känner av om bilen håller på att sladda. Genom att bromsa enskilda hjul stabiliseras bilen och sladden förhindras. ESP beräknas minska olycksrisken med över 50 procent på vått väglag och med ca 20 procent på alla väglag.

Är ABS antisladd?

ABS – Säkra bromsar i alla situationer ABS är det äldsta och vanligaste av de aktiva säkerhetssystemen, och de tre bokstäverna i akronymen står för ”Anti-lock Braking System”. ABS är det äldsta och vanligaste av de aktiva säkerhetssystemen, och de tre bokstäverna i akronymen står för ”Anti-lock Braking System”.

Vad är ESP i en bil?

Antisladdsystem – även kallat ESP – är ett system som känner av om bilen håller på att sladda. Antisladdsystemet känner av när föraren är på väg att förlora kontrollen över bilen och stabiliserar hjulen genom att bromsa enskilda hjul individuellt.

Vad gör antispinnsystemet?

Antisladdsystemet känner av när föraren är på väg att förlora kontrollen över bilen och stabiliserar hjulen genom att bromsa enskilda hjul individuellt. Ett annat system som hjälper dig som förare i halt väglag är ett antispinnsystem som finns på många bilar. Detta system ska dock inte förväxlas med antisladdsystemet.

Vad är EPS bromsar?

ESP-systemet fungerar så att det mäter flera saker i bilen hela tiden – från sättet som du håller i ratten till hjulens hastighet och bilens rörelse. Med hjälp av avancerad matematik förstår systemet när bilen börjar sladda, och kommer då att bromsa hjulen separat för att förhindra att detta inträffar.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen