Vad berattar Anne om sitt liv som gomd?

Vad berättar Anne om sitt liv som gömd?

Efter att ha varit fånge i Auschwitz i omkring två månader kom Anne Frank slutligen till Bergen-Belsen, där hon avled av fläcktyfus, endast några dagar efter systern Margots död. Dagboken, som Frank fick när hon fyllde 13 år, skildrar hennes liv från den 12 juni 1942 till den 1 augusti 1944.

Vad tycker Anne om sin familj och de andra personerna på vinden?

Vad tycker Anne om sin familj och de andra personerna på vinden? Under chanukkan händer något skrämmande, som både förtydligar det Anne tycker om personerna i huset, men händelsen förändrar också hennes syn på Peter.

Hur slutar Anne Franks dagbok?

Annes dagbok slutade den 4 augusti 1944. Då bröt sig Gestapo in i Gårdshuset. Anne och hennes syster Margot avled i koncentrationslägret Bergen-Belsen i mars 1945.

Vem är Kitty i Anne Franks dagbok?

Miep Gies var en av dem som hjälpte familjen. Hon gav Annes dagbok till hennes pappa Otto efter kriget. Boken publicerades 1947, fem år efter trettonårsdagen då Anne Frank fick dagboken som hon kallade ”Kitty”.

Vad stod i Anne Franks dagbok?

Boken är en självbiografi så huvudpersonen är Anne Frank och hon skriver den utifrån sig själv och sina egna erfarenheter. Boken handlar om hennes liv under kriget, hur de lever gömda i flera år för Hitler och hans trupper. Berättelsen är skriven som en dagbok.

Vad heter Anne Franks syster?

Margot Frank
Anne Frank/Systrar

Vad stod det i Anne Franks dagbok?

Varifrån kommer familjen Frank?

Frankfurt am Main, Tyskland
Anne Frank/Födelseort

Hur är Anne Frank som person?

Anne blev väldigt berömd för sin dagbok och därför blev en av hennes drömmar uppfyllda, men tyvärr så var det efter hennes död. Annes dröm var att bli journalist eller författare. Familjen flyttade från Frankfurt am Main 1931. Därefter flyttade dem till Aachen, som ligger i Tyskland.

Vad var speciellt med Anne Franks bokhylla?

Under mer än två år bodde Anne Frank och hennes familj i annexet till byggnaden på Prinsengracht 263 där Annes far, Otto Frank, även hade sin verksamhet. Familjen Van Pels och Fritz Pfeffer gömde sig också där med dem. Ingången till annexet var dold bakom en flyttbar bokhylla som var speciellt byggd för detta ändamål.

Var utspelar sig Anne Franks dagbok?

Hon var tretton år när hon gick under jorden och i dagboken får vi följa hennes utveckling till en ung kvinna. Anne Frank gömde sig tillsammans med sin familj i en lagerlokal i centrala Amsterdam. Tidsintervallet i hennes bok är 12 juni 1942 – tisdag 1augusti 1944.

Varför ska man läsa Anne Franks dagbok?

Ett tidsdokument från andra världskriget som skildrar den utsatthet och den bristfälliga vardagen som en människa på flykt lever i. Att vara tillfälligt skyddad från att tillfångatas men ändå vara så långt från fri man kan komma. Denna berättelse är så viktig för oss alla att läsa och att läsa om igen.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen