Vad behover man for att resa inom EU?

Vad behöver man för att resa inom EU?

Du behöver inte visa upp ditt pass vid gränserna inom Schengenområdet , men det är alltid bäst att ta med sig passet eller id-kortet eftersom du kan behöva styrka din identitet om du till exempel blir stoppad av polisen eller om du ska flyga.

Hur länge gäller passet inom EU?

Pass och nationellt id-kort är giltigt i fem år för personer över 12 år. Pass och nationellt id-kort för barn under 12 år är giltigt i tre år.

Kan man flyga på körkortet?

Polisen rekommenderar alla som ska resa inom EU att ta med pass eller nationellt id-kort. Inom Norden brukar det oftast räcka med körkort utfärdat i ett nordiskt land för nordiska medborgare, men det är resenärens ansvar att styrka sitt medborgarskap.

Vilka länder är öppna för turism?

SE OCH UPPLEVA

Danmark visitdenmark.com
Spanien spain.info/en/
Estland visitestonia.com
Frankrike int.rendezvousenfrance.com
Finland visitfinland.com

Måste jag ha pass inom EU?

Personer som befinner sig i länder som är med i EU ska kunna styrka sitt medborgarskap. Polisen rekommenderar därför att svenska medborgare har antingen pass eller nationellt id-kort med sig under vistelsen i ett EU-land.

Kan man resa med ett pass som snart går ut?

För resor till de flesta länder utanför Schengen krävs att passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatum. Kontrollera att ditt pass är giltigt inför resan. Observera att ett pass, för att vara giltigt, inte får ha några skador. De flesta länder har restriktioner/rekommendationer om passets giltighetstid.

Hur länge behöver passet vara giltigt Spanien?

Om du vill resa till Spanien krävs det: Pass, provisoriskt pass eller ett nationellt id- kort som har utfärdats av polisen i Sverige. (OBS inte körkort). Det är viktigt att id- handlingarna är giltiga under reseperioden men det finns inga krav på att passet ska vara giltigt 6 månader innan.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen