Vad ater man i Grekland?

Vad äter man i Grekland?

I modern grekisk matlagning används mycket olivolja, grönsaker och örter, sädesslag, bröd, vin, fisk och olika sorters kött, till exempel fågel och kanin. Typiska ingredienser i det grekiska köket är lamm och griskött, oliver, ost, äggplanta, zucchini och yoghurt. Desserterna domineras av nötter och honung.

Vad dricker man i Grekland Metaxa?

Redan de gamla grekerna gjorde Metaxa, åtminstone om man med gammal menar affärsmannen och entreprenören Spyros Metaxa som 1888 var den första i Grekland som började destillera brandy. För att få sin sprit mer harmonisk kom han på att blanda den med vin och örter.

Hur dricker man Retsina?

För mer vardagliga tillfällen och mindre förnäm Retsina fungerar ett fint vattenglas bra. Retsina kommer framförallt till sin rätt tillsammans med grekiska mezedes, alltså smårätter. Rätter med fetaost, oliver, dolmades eller briam är klassiska följeslagare.

Vad kostar alkohol i Grekland?

Baren – Att hänga i baren i Grekland är väsentligt mycket billigare än i Sverige. En kväll på min stambar brukar sluta på 25 Euro. Då håller jag mig mest till standards, som öl och Gin & Tonic. Drinkarna kostar hälften mot i Sverige (6-8 Euro) och det är minst dubbelt så mycket sprit i glaset.

Vad äter man till lunch i Grekland?

En grekisk sallad äts till alla mål. Den är gjord på getost, tomater, oliver och sallad och smaksätts med olivolja eller vinäger och citron. För många greker består frukosten av en kopp kaffe och möjligen även av bröd och ost, frukt eller yoghurt med honung. Lunchen äts hemma mellan 12.00 och 15.00.

Vad dricker man i Turkiet?

Turkarna dricker gärna Rakı till maten. Detta är nationaldrycken och påminner om den grekiska Ouzon. Den framställs genom att man bränner sprit av druvskal och tillsätter sedan anis som kryddning. Det mest kända ölmärket är Efes.

Vad dricker man efter maten i Grekland?

En av de mest älskade dryckerna i Grekland är såklart ouzon. Grekerna själva refererar gärna till ordspråket ”Ouzo skapar känslan” – den är lika självklar till måltiden som människorna runt bordet, den ackompanjerande grekiska musiken och delikata maten på framför dig. Ouzon är en starksprit som smaksätts med anis.

Vad passar till Retsina?

Kådan bidrog till att konservera vinet samt gav det en speciell smak, och man fortsatte att tillsätta det även sedan nya metoder att förvara vinet uppfunnits. Liksom ouzo och andra grekiska drycker så passar retsina mycket bra ihop med kryddiga tilltugg från det grekiska köket.

Vad kostar ett paket cigaretter i Grekland?

Hur mycket kostar cigaretter i Grekland? Cigaretter är billigare i Grekland än i Sverige. Genomsnittliga kostnaden för en förpackning med lokala cigaretter är 37 SEK (3.70 EUR). För mer kända märken så: Marlboro, L&M, Davidoff du måste betala om 46 SEK (4.60 EUR).

Vad kostar cigaretter i Rhodos?

Hur mycket kostar cigaretter i Rhodos? Cigaretter är billigare i Rhodos än i Sverige. Genomsnittliga kostnaden för en förpackning med lokala cigaretter är 37 SEK (3.60 EUR). För mer kända märken så: Camel, Marlboro, Kent du måste betala om 46 SEK (4.60 EUR).

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen