Vad ar Tjeckien kand for?

Vad är Tjeckien känd för?

Inom det gamla Tjeckoslovakien har vetenskap och bildning en lång tradition, främst i Böhmen-Mähren; i Prag grundade Karl IV ett universitet (det kända Karlsuniversitetet, grundat 1348, Mellaneuropas äldsta).

Vilken världsdel ligger Tjeckien?

Europa
Tjeckien/Kontinent

Är Tjeckien fattigt?

Tjeckien är trots detta beroende av vad som sker på världsmarknaden, särskilt vad som händer i Tyskland. Under den globala finanskrisen år 2008 drabbades Tjeckien förhållandevis hårt. Det finns även bekymmer för korruption, en stor andel personer som ska pensioneras samt ett svagt välfärdssystem.

Är Tjeckien rikt?

Tjeckien ligger mitt i Europas korsning mellan gamla handelsvägar från öst till väst och från norr till söder. Efter fyra decenniers kommuniststyre utvecklades Tjeckien till en av de starkaste ekonomierna i det forna östblocket och är nu medlem i såväl Nato som EU.

Vad heter personer från Tjeckien?

De tjeckiska landskapen regerades under Habsburg från 1526, och blev senare en del av Österrikiska imperiet och Österrike-Ungern….Tjeckien[redigera | redigera wikitext]

Česká republika Tjeckien
Officiellt språk Tjeckiska
Statsskick Parlamentarisk republik
President Miloš Zeman
Premiärminister Andrej Babiš

Vad heter Tjeckoslovakien idag?

Tjeckoslovakien var en stat som existerade i Centraleuropa först mellan 1918 och 1939 och sedan mellan 1945 och 1993, varefter den delades i de båda staterna Tjeckien och Slovakien.

Vad hette Tjeckien förut?

Vilken religion tillhör Tjeckien?

Tjeckien är ett av Europas mest sekulariserade länder. I folkräkningen 2011 sade sig 42 procent av invånarna vara icke troende, medan 44 procent inte besvarade frågan om religiös tillhörighet. 10 procent angav den romersk-katolska kyrkan, vilket gör den till landets största religiösa samfund.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen