Vad ar syftet med Kyotoprotokollet?

Vad är syftet med Kyotoprotokollet?

Kyotoprotokollet är en internationell överenskommelse, sluten den 11 december 1997 i Kyoto i Japan, därav namnet. Avtalet, som trädde i kraft den 16 februari 2005, hade som mål att de årliga globala utsläppen av växthusgaser skulle minska med minst 5,2 procent från året 1990 till perioden 2008-2012.

Vad gör en maiko?

Som geishalärling, så kallad maiko (vilket betyder dansbarn), får man lära sig traditionell sång och dans, att spela instrument, främst shamisen, konversation, poesi, litteratur och att arrangera blommor (ikebana).

Var uppträdde geishor i Gion?

Det är på områdets mest berömda tehus, Ichiriki, som boken och senare filmen, av Arthur Golden, utspelar sig, baserad på intervjuer med en Geisha som växte upp där. Gion består av flera så kallade hanamachi, där geishor och maiko än idag lever och verkar. Det mest kända och välbesökta är Hanamikoji.

Finns geishor?

Geishor idag Geishor fanns en gång i hela Japan men är nu koncentrerade till ett fåtal städer, varav Kyoto har den mest aktiva och synliga geishakulturen med välbesökta turistmål som geishakvarteret Gion. Även i Kyoto finns det dock idag under 200 geishor och bara ca.

Vad är och beslutades i Kyotoprotokollet?

Kyotoprotokollet trädde i kraft år 2005. I och med Kyotoprotokollet konkretiserades konventionens mål att minska utsläppen av växthusgaser. I protokollet fastslås minskningen i procent för olika länder eller grupper av länder. De flesta länder som skrivit under avtalet har lyckats minska utsläppen.

Vad bestämdes på parisavtalet som ersatte Kyotoprotokollet?

Under perioden 2008–2012 (den första åtagandeperioden) innebar åtagandena att industriländernas utsläpp av växthusgaser skulle ha minskat med cirka fem procent jämfört med 1990 års nivå. EU och dess medlemsstater kom överens om att gemensamt fullgöra sina åtaganden under den första åtagandeperioden.

På vilken ö ligger Kyoto?

Kyoto (京都市, Kyōto-shi) är en stad i Kyoto prefektur på huvudön Honshu i Japan. Kyoto ingår i storstadsområdet Keihanshin, som även omfattar bland annat Kobe och Osaka. I området finns en omfattande och mångsidig industri. Kyoto var huvudstad i Japan före Tokyo, från 794 till 1868 (under huvudstadsnamnet Heian-kyo, ung.

Vad innehåller en geisha?

Socker, mjölk, kakaosmör, hasselnötter (11%), kakaomassa, helmjölkspulver, kärnmjölkspulver, vegetabiliskt fett (palm, shea), vetemjöl, majsstärkelse, emulgeringsmedel (sojalecitin), salt, aromer (bl. a. Naturlig vanilj). Kan innehålla andra nötter, mandlar och andra spannmål som innehåller gluten.

Hur många kalorier är det i en geisha?

Näringsinnehåll

per 100 g 7,2 g av produkten innehåller
Energi kcal 553 kcal 40 kcal
Fett 35 g 2,5 g
varav mättat 18 g 1,3 g
Kolhydrater 47 g 3,4 g

Vad är skillnaden på klimatkonventionen och Kyotoprotokollet?

Kyotoprotokollet är ett tillägg till United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC), även kallad klimatkonventionen. UNFCCC undertecknades på världskonferensen om miljö och utveckling i Rio de Janeiro år 1992. Kyotoprotokollet blev först giltig den 16 februari 2005 då 55 länder ratificerade avtalet.

Vad bestämdes i parisavtalet?

I december 2015 enades världens länder om ett nytt klimatavtal som binder alla länder och ska börja gälla senast år 2020. Den globala temperaturökningen ska hållas långt under 2 grader och vi ska jobba för att den ska stanna vid 1,5 grader.

Vad bestämdes i Kyotoavtalet?

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen