Vad ar sotvattensparlor?

Vad är sötvattenspärlor?

Sötvattenspärlor, som bildas av musselsläktet Unionidae, är ofta vita, svagt rosa eller krämfärgade och kan vara runda till svagt oregelbundna. Saltvattenspärlan, från musselsläktet Pteriidae liknar sötvattenspärlan men är betydligt ovanligare. Saltvattenspärlan återfinnes främst i Japan och Kina.

Hur ser man att ett pärlhalsband är äkta?

Så vet du om pärlorna är äkta Om ytan känns skrovlig mot tänderna är pärlan äkta. En oäkta pärla, däremot, ger ingen friktion mot tänderna – ytan är då högst sannolikt gjord av plast. Om du har ett pärlhalsband som består av äkta odlade sötvattenspärlor så har de oftast knutar mellan pärlorna.

Vilka pärlor är finast?

Den allra finaste pärlan som produceras på odlad väg, men som är ofantligt dyr, är söderhavspärlan eller tahitipärlan. Den är skinande grå och brukar bli så stor som upp till 2 cm. En billigare variant av dessa pärlor är mabepärlan. Äkta saltvattenpärlor är sträva om man drar dem mot tänderna.

Vilka pärlor är dyrast?

Ostronet har till den tiden snurrat mer än tusen lager av pärlemor runt pärlans sfäriska kärna. South Sea-pärlor är bland de vackraste och dyraste pärlorna i världen.

Vad är Barockpärlor?

En barock pärla är ojämn i formen och har ofta en mer levande yta och ett vackrare skimmer än en rund. När det kommer till pärlor så är det inte dess färg och form som är det viktigaste – utan deras lyster. Då modet är i konstant förändring så har den barocka pärlan bara blivit mer och mer trendig de senaste åren.

Är äkta pärlor tunga?

Som tur är finns det ett busenkelt sätt att ta reda på om de är äkta eller fejk. Den enkla metoden är att helt enkelt bita lite försiktigt i pärlorna, eller om du har flera, gnugga dem mycket försiktigt mot varandra. Om ytan känns skrovlig mot tänderna är pärlan äkta.

Vad är en Mabepärla?

Musslan täcker kulan med pärlämne och sedan skär man loss den halva kulan ur musslans skal. För det mesta bara kulan, men ibland även med en del av skalet. Mabepärlor är ofta stora, 10-20 mm, och är ett billigare alternativ till Tahitipärlorna.

Hur värderar man pärlor?

Värdet på en pärla avgörs av lyster, ursprung, färg & form och ovanliga pärlor har det högsta marknadsvärdet. Naturliga pärlor, dvs de som fångats i naturen, har ett högre värde än odlade pärlor som är den vanligaste formen av pärlor. Runda pärlor är de som normalt uppskattas mest.

Kan äkta pärlor flagna?

Ett sätt att avgöra om en pärla är äkta eller inte är att känna på ytan. En äkta pärla känns sträv medan en oäkta är betydligt lenare. Äkta pärlor känns svala medan oäkta känns oljiga.

Var hittar man pärlor?

Pärlor kan odlas i större delen av världen men förekommer främst i Asien och Söderhavet. Redan på 1200-talet kunde kineserna imponerande nog konsten att få små Buddafigurer överdragna av pärlsubstans.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen