Vad ar Petra kant for?

Vad är Petra känt för?

Mycket av arkitekturen i Petra är uthugget direkt ur klipporna. Än idag finns cirka 800 olika byggnader och monument bevarade däribland tempel, kungagravar, kolonner, vattenkanaler, bad, monumentala trappor, stenlagda gator, offerplatser samt en amfiteater.

Vilka byggde Petra?

Korsriddare byggde borg i Petra Först på 1100-talet nämns Petra igen. Då byggde korsriddare en borg i staden för att skydda den grekiska helgedomen vid Arons grav.

Hur byggdes Petra?

Uthuggen i klippor Därefter holkade de ur rummen. Petra (se karta över staden) fick sin vattenförsörjning med hjälp av bäckar och regnvatten som leddes in till staden via ett kanalsystem som huggits ut i klipporna. På liknande sätt lyckades nabatéerna odla upp öknen omkring staden.

När bildades Jordanien?

25 maj 1946
Jordanien/Grundades

I vilket land ligger Petra och vad är det?

Petra – staden i klipporna Den mesta kända platsen i Jordanien är utan tvekan Petra, staden som mejslats fram ut klipporna. Mystiken kring Petra är påtaglig; här levde en gång i tiden 20 000 människor och fortfarande vet ingen varför staden övergavs.

Vad är Jordanien känd för?

Jordanien är ett av de mest välmående arabländerna med välutbildad befolkning och jämförelsevis gott sjukvårdssystem. Kungafamiljen, som anses härstamma direkt från profeten Muhammed, åtnjuter respekt, men det förekommer missnöje med djupa klassklyftor och politisk ofrihet.

Var ligger Jordanien karta?

Jordanien gränsar i väster till Israel och Palestina (Västbanken), i norr till Syrien, i öster till Irak och i söder till Saudiarabien. En närmare tre mil lång kustremsa längs Aqabaviken vid Röda havet i söder är landets enda kontakt med havet.

Vilket statsskick har Jordanien?

Parlamentarism
EnhetsstatKonstitutionell monarkidubbel monarki
Jordanien/Statsskick

Är Jordanien ett fattigt land?

Jordanien är ett mindre land, fattigt på egna naturtillgångar. Man är också beroende av utomstående länder för att möta sina inhemska energikrav.

I vilken världsdel ligger landet Jordanien?

Asien
Jordanien/Kontinent

Vem styr Jordanien?

I Jordanien har kungen stor makt, uppbackad av armén och säkerhetstjänsten.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen