Vad ar orten sprak?

Vad är orten språk?

Slang från orten är helt enkelt slangord som är en del av den svenska dialekt som kallas förortssvenska, även känd som miljonsvenskan, där bland annat Rinkebysvenska och Rosengårdssvenska ingår.

Vad menas med bre?

Bre – Kommer från serbokroatiska och betyder ungefär ”bror” eller ”kompis”.

Vad menas med BRUH?

Annat ord för bror. Används ofta som ett sarkastiskt ’nähe’ eller ’seriöst’ i många tillfällen. bruh?

Vad är en Springis?

Plural, eller även pluralis, är en grammatisk böjningskategori (numerus) som betecknar flertal för ordet springis. Plural av springis är alltså en böjningsform som används när man talar om flertal av någonting som rör ordet springis. Motsatsen till plural är singular, vilket då betecknar ental för ordet springis.

Vad betyder dräng orten slang?

Dräng eller bonddräng kallar vi idag tjänstedrängarna från 1700- och 1800-talet, det vill säga gossar, ynglingar och män, gifta eller ogifta, som till skillnad från daglönare och säsongsarbetare var varaktigt anställda i jordbruket. Deras bostäder kallades drängstuga eller drängkammare.

Vad betyder Bram orten slang?

En ypperligt nära vän som står nära dig i din umgängeskrets.

Vad betyder Shono slang?

Betyder Grabben, Killen, Snubben. Kan ibland användas i en kränkning men även som ett vardagsord. Används oftast i svenska förorter.

Vad menas med Yani?

Uttalas ungefär ja:ni eller jæ:ni. Ordet är ett lån från turkiska som i sin tur har lånat det från arabiska. I arabiska är ordet ”yani” en sorts konjunktion som ofta jämförs med svenskans ”asså, du vet, liksom, typ eller så att”.

Vad är Lallish slang?

En person som är väldigt oseriös, som folk inte tar på så stort allvar.

Vad betyder Jao slang?

Ja – jao. Används ofta i ironisk eller sarkastisk kontext, alternativt som uttryck för uppgivenhet.

Vad menas med att Jappa någon?

Du som gärna säger ”japp”, visste du att jappa betyder knulla? ”Ungdomsvärldens uttryck — handbok för vuxna”, av Louise Wester och Johanna S Remgard, förmedlar ordkunskap, chattförkortningar, moderna fenomen samt goda strategier till alla som har med ungdomar att göra.

Vad betyder Yäni orten slang?

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen