Vad ar Indien mest kant for?

Vad är Indien mest känt för?

Indien brukar kallas världens största demokrati, med över en miljard invånare. Landet, som snarare är en hel kontinent, myllrar av olika kulturer, språk och religioner. Indien brukar kallas världens största demokrati, med över en miljard invånare.

Vad heter det indiska språket?

Hindi
Engelsk
Indien/Officiella språk

Det största språket i landet är hindi, som är ett indoeuropeiskt språk. Det största dravidaspråket är tamilska. Totalt räknar man med minst 30 olika språk och cirka 2 000 olika dialekter. Även kolonialspråket engelska används i Indien, främst som andraspråk mellan andra modersmålstalare.

I vilken klimatzon ligger Indien?

Klimatet är mycket varierande eftersom landet är så stort. Klimatet kan delas in i två zoner, en tempererad i norr och en tropisk i söder. I norr växlar temperaturen mellan 15 grader i januari till 30-40 i maj, medan temperaturen i söder konstant ligger mellan 25 och 35 grader. Indien har omfattande miljöproblem.

Hur ser vegetationen ut i Indien?

Omkring 57 procent av marken används till jordbruk; resten är skog, öken, städer, betesmark eller ligger i träda. Klimatet är mycket varierande eftersom landet är så stort. Klimatet kan delas in i två zoner, en tempererad i norr och en tropisk i söder.

Vad är speciellt med Indien?

Indien är ett högteknologiskt land med rika naturtillgångar, bördiga jordar och stora kuststräckor. Trots detta placerar sig Indien på listan över världens 40 fattigaste länder.

Har indiska språk kallats?

Ser man till vilka språk som talas i Indien i storleksordning ser listan dock något annorlunda ut: hindi, bengali, telugu, marathi, tamil, urdu, gujarati, kannada, malayalam, oriya, punjabi, assamese, bhili/bhilodi, santali, gondi, nepali, sindhi, konkani, dongri, Meitei (Manipuri), bodo och slutligen sanskrit.

Hur många pratar engelska i Indien?

40 miljoner indier har engelska som modersmål. Bara dessa knappt fyra procent av den miljardstora befolkningen gör Indien till det tredje största engelsktalande landet i världen. Bara USA och Storbritannien ligger före, där 250 miljoner respektive 60 miljoner har engelskan som förstaspråk.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen