Vad ar Fiji kant for?

Vad är Fiji känt för?

Här finns fantastiska möjligheter till forsränning, surfing, windsurfing, snorkling och dykning. Fiji är känt för sina koraller och är en drömdestination för dykare. Förutom koraller i regnbågens alla färger kan man se sköldpaddor, valar, hajar, rockor och en mängd olika tropiska fiskar.

Vilken världsdel ligger Fiji i?

Oceanien
Fiji/Kontinent

Vad heter huvudstaden i Fijiöarna?

Suva
Fiji/Huvudstäder

Är Fiji ett eget land?

Fiji är en ögrupp med över 300 öar, varav lite mer än 100 är permanent bebodda. Landet är den folkrikaste östaten i Stilla havet. De största öarna är av vulkaniskt ursprung och många av de mindre öarna är platta korallöar (gamla atoller som är upphävda från havet).

Vad tillhör Fiji?

Under 1800-talet rasade stamkrig på öarna, som 1874 blev brittisk koloni. Efter nästan hundra år som brittisk koloni blev Fiji självständigt 1970. Den politiska makten låg hos fijierna och den ekonomiska i huvudsak hos indierna.

Vad pratar man för språk på Fiji?

Fijianska
EngelskFijiansk hindi
Fiji/Officiella språk

Hur stor är Fiji?

18 274 km²
Fiji/Yta

Vart ligger ön Fiji?

Fiji är ett örike i sydvästra Stilla havet, halvvägs mellan ekvatorn och Nya Zeelands nordspets. Det består av runt 850 öar, atoller och rev på en undervattensplatå runt det ganska grunda Korohavet. Fiji har tropiskt havsklimat, präglat av den ständigt blåsande sydostpassaden.

Har sin huvudstad i Suva?

Suva är huvudstad och största stad i staten Fiji. Staden ligger på ön Viti Levus sydkust. Suva blev Fijis huvudstad 1877 då terrängen kring den huvudsakliga europeiska bosättningen Levuka på ön Ovalau blev för svår.

Är Fiji en diktatur?

Den forna brittiska kolonin har länge plågats av motsättningar mellan de fijiska urinvånarna och ättlingar till kontraktsarbetare från Indien. Fyra kupper mellan 1987 och 2006 ledde till perioder av diktatur. 2009 påbörjades en återgång till folkvalt styre och demokratiska val kunde hållas 2014.

Hur många öar har Fiji?

Ett 100-tal av Fijis runt 850 öar, atoller och rev är bebodda. Det pågår en inflyttning från mindre öar till huvudöarna och städerna där. Drygt två tredjedelar av befolkningen bor på den största ön, Viti Levu.

Vilket språk pratar man på Fiji?

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen