Vad ar en bra PowerPoint?

Vad är en bra PowerPoint?

Var konsekvent i teckensnitt, färger, bilder och layout. En huvudtes per bild och använd nyckelord. En bra tumregel är att om du måste be om ursäkt för hur en bild ser ut – använd den inte. När du nu är riktigt nöjd med Powerpoint-presentationen återstår bara det viktigaste – slutkontroll.

Vad ska man tänka på när man gör en presentation?

Kolla in våra tips för hur du skapar och håller en riktigt bra presentation!

 1. Fånga publiken från start. Du har bara några minuter på dig att fånga publiken.
 2. Håll det enkelt.
 3. Fokusera på publiken.
 4. Kom ihåg 10-20-30- regeln.
 5. Skapa igenkänning.
 6. Visa passion för ämnet.
 7. Le och håll ögonkontakt.

Hur gör man en proffsig PowerPoint?

10 tips: så skapar du en proffsigare PowerPoint-presentation

 1. Prioritera innehållet.
 2. Börja med en titelsida som väcker intresse.
 3. Använd dig av en enkel design.
 4. En punkt per slide.
 5. Använd sparsamt med text.
 6. Välj rätt bilder.
 7. Öva din presentation muntligt.
 8. Gå igenom allt med en kollega.

Vad kan man göra en PowerPoint om?

En PowerPoint-presentation fungerar som ett bildspel. Det budskap eller den historia som du vill förmedla delar du upp i en rad bilder. Du kan tänka dig att varje bild är som en vit duk som du fyller med bilder och ord som för fram ditt budskap.

Hur ska man göra en PowerPoint?

Skapa hellre en punktlista i stället för en lång, löpande text på dina slides. Tänk minimum en punkt och max fem punkter per slide. Fokusera på nyckelord, gärna max tre till fem ord per punkt. Har sliden för många punkter eller för mycket text är det svårt för åhöraren att uppfatta det du vill förmedla.

Hur lång ska en PowerPoint vara?

20 sidor på 30 minuter brukar bli ganska bra, man ska ju hinna prata lite till varje sida också. Tänk på att lägga in pauser om du ska prata länge.

Vad ska man tänka på när man använder bilder i en presentation?

Fokusera på att hitta bilder med ett (1) tydligt budskap. Du ska kunna förstå en slide på tre sekunder och en rörig bild tar fokus från det som är viktigt. Ta med dig det när du väljer dina bilder. En röd tråd genom hela ditt bildval är något som gör att presentationen känns genomtänkt.

Vad ska jag prata om i min presentation?

Vad vill du ha sagt och vad behöver dina mottagare veta för att du ska nå rätt effekt? Och glöm inte det där självklara: presentera dig, berätta vad du ska prata om och tala om för dina åhörare när de kan ställa frågor. Förbered dig väl så att du vet var de svåra övergångarna dyker upp.

Hur gör man en presentation i PowerPoint?

Skapa en presentation

 1. Öppna PowerPoint.
 2. Välj ett alternativ: Välj Tom presentation för att skapa en presentation från grunden. Välj en av mallarna. Välj Ta en rundtur och välj sedan Skapa för att se tips på hur du använder PowerPoint.

Hur gör man en PowerPoint i Word?

Tryck på Ctrl + C. Växla till Word och klicka sedan där du vill att informationen ska visas. På fliken Start i gruppen Urklipp klickar du på pilen under Klistra in och sedan på Klistra in special. Välj Microsoft PowerPoint-presentationsobjekt eller Microsoft PowerPoint-bildobjekt i listan Som.

Varför PowerPoint?

En PowerPoint är ett bra komplement till din muntliga presentation och ett viktigt hjälpmedel för att skapa struktur. Den visuella presentationen, i form av texten och grafiken, är i många fall minst lika viktig som informationen som förmedlas i PowerPointen.

Hur lång tid tar en presentation?

Prata långsamt och tydligt. Se till att publiken är alert och tar in det du säger. Ta pauser – både för din egen skull och för de som lyssnar. Prata i max 45 minuter, ta sedan paus om din presentation sträcker sig längre än så.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen