Vad ar det for klimat i Maldiverna?

Vad är det för klimat i Maldiverna?

Maldiverna har ett tropiskt klimat med måttligt hög temperatur och fuktighet året runt. Temperaturen når sällan över 32 grader, men nätterna kan vara fuktiga och varma. De norra öarna har regnperiod maj-november, annars torrare.

När är det varmast i Maldiverna?

April är den varmaste månaden för Maldiverna med medeltemperatur på 31°C. Vattentemperatur för Maldiverna är varmast i maj med temperatur på 30°C. Temperaturen för Maldiverna är som kallast i januari med medeltemperatur på 29°C. Solsäkrast är det i februari med 10 timmar per dag.

När är det högsäsong på Maldiverna?

Den bästa tiden att besöka Maldiverna på är – vädermässigt – från december till april, då det är soligt och nästan utan regn. Det är dock ochså högsäsong, och det kan vara många turister. Öarna kan ochså besökas mellan maj och november, då det fortfarande är varmt, men mera molnigt och med högre luftfuktighet.

Varför vill man åka till Maldiverna?

Djurlivet under ytan är helt fantastiskt i Maldiverna och det är många dykare som kommer hit för att utforska havet kring öriket. Snorklingen är också bra på många ställen tack vare kristallklart vatten och mycket korallrev.

Hur ser Maldiverna ut?

Republiken Maldiverna består av 26 atoller i Indiska oceanen. Avstånden mellan atollerna är stora, men till landytan är Maldiverna den minsta nationen i Asien. Alla öar är låglänta, vilket betyder att stigande havsnivåer till följd av klimatförändringar utgör ett hot mot landets existens. Islam är statsreligion.

Var ligger maldive?

Maldiverna består geografiskt av 26 atoller, som sträcker sig drygt 80 mil från ekvatorn norrut i Indiska oceanen. De nordligaste öarna ligger 60–70 mil väster om Indiens sydspets och Sri Lanka.

När är bäst att åka till Seychellerna?

Seychellerna har ett jämnt klimat med höga temperaturer året runt och milda vindar. Bästa tiden att semestra på Seychellerna är i april-maj och november-oktober.

Kan man åka till Maldiverna i maj?

Att bo i en bungalow byggd på pålar lockar i dag tusentals par som åker hit på smekmånad. Maldiverna består av mer än 1100 korallöar, många med perfekta sandstränder men bara drygt en femtedel är bebodd….Om Maldiverna Asien.

Månad Luft Vatten
Maj 31°C 30°C
Jun 31°C 30°C
Jul 31°C 30°C
Aug 30°C 30°C

Är det värt att åka till Maldiverna?

Maldiverna består av mer än 1100 korallöar, många med perfekta sandstränder men bara drygt en femtedel är bebodd. Det finns också ett 50-tal öar som ägs av hotell och där bara gästerna har tillgång till stränderna. De många korallreven är perfekta för dykning, här finns både färgglada och exotiska fiskar.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen