Vad ar daligt med Danmark?

Vad är dåligt med Danmark?

Diskussionen om hur dåliga svenskar är på att förstå danska är gammal. Nu visar en ny undersökning att även danskarna blivit allt sämre med sitt eget språk. – En viktig orsak är den stora klyftan mellan talad danska och danskt skriftspråk, säger norske professorn Kjell Lars Berge.

Varför är det svårt för svenskar att förstå danska?

Uttalet har utvecklats mot en sänkning av vokalerna, ett mjukare uttal av d och ett mindre skarpt uttal av konsonanterna.” I undersökningen uppger 65 procent av svenskarna och 50 procent av norrmännen att danska är svårt att förstå. Samma svårigheter med svenska har 51 procent av danskarna och 17 procent av norrmännen.

Hur många procent röker i Danmark?

Enligt den danska regeringen börjar varje dag 40 barn att röka i Danmark, och andelen barn och ungdomar som röker är högre än i övriga nordiska länder. I Danmark röker cirka 23 procent av befolkningen, enligt cancerorganisationen Kræftens Bekæmpelse.

Hur ser det ut i Danmark?

Landskapet kan beskrivas som platt och med mycket odlade marker, sandklitter och vikar på Västkusten och långa fjordar på Östkusten. Huvudlandet är Jylland medan landets styre finns i Köpenhamn på Själland. Grönland och Färöarna tillhör båda två Danmark men har självstyre och representation i Folketinget.

Vad gör man på fritiden i Danmark?

Förutom äventyrsgolf kan man också utöva andra sporter såsom t. ex. fotboll och handboll. Hos oss kan du få reda på vilka andra sevärdheter och attraktioner du kan förgylla dina upplevelser med vid den danska Nordsjön!

Varför norrmän kan förstå svenskar?

Norskan ligger verkligen mittemellan svenska och danska. Ljudstrukturen är mycket lik svenskans, och ordförrådet är till allra största delen gemensamt med danskan.

Varför har danskarna så svårt att förstå svenskar och norrmän referat?

Varför har danskarna så svårt att förstå svenskar och norrmän? Studien visade att danskarna hade blivit sämre på sina grannspråk. Författaren förklarar att de skandinaviska länderna tycks gilla varandra medan utvecklingen. är på motsatt håll i Danmark.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen