Vad anvands gamla bildack till?

Vad används gamla bildäck till?

Gummiblandningen i däckets slitbana hårdnar med tiden, vilket förändrar däckets egenskaper. Den allmänna uppfattningen i däckbranschen är att däck som inte används och förvaras korrekt behåller sina ursprungliga tekniska egenskaper i upp till fem år. Därför kan däck tillverkade upp till fem år tidigare säljas som nya.

Vem köper begagnade däck?

Det finns flera företag som reservdelsföretag, gummiverkstäder och däckåtervinningsföretag som köper och säljer däck. Du hittar också flera webbplatser som Blocket dit du kan sälja dina däck om de fortfarande har godkända mönsterdjup.

Vad kallas begagnade däck med ny slitbana?

Vad är ett regummerat däck? Regummering är en teknik som ökar livslängden på däcken. Man ersätter slitbanan av ett däck med en ny och behåller samma däckstomme. Detta gäller endast för däck som kan återanvändas (PUR).

Vad gör verkstäder med utslitna däck?

Vi återvinner dina gamla däck! Naturvårdsverket har lagt ett producentansvar på svenska importörer och däcktillverkare att samla in och återvinna samma antal däck (både lösa och monterade) som levereras till marknaden.

Hur kan du utläsa om fordonet har regummerade däck?

Hur ser man skillnad på regummerade däck och nya? Pålitliga tillverkare använder alltid märkningen ”Regummerad” eller ”Retread” på sina regummerade däck. Samtliga däck genomgår tester i flera steg, har motsvarande dokumentation och kommer med garanti.

Vad är Återvinningsavgift?

De återvinningsavgifter som fastslagits gäller mellan Svensk Däckåtervinning och de anslutna leverantörerna. Det ni betalat till er leverantör och vad ni sedan tar ut av er kund är alltså inget Svensk Däckåtervinning lägger sig i.

Var kan man slänga däck på fälg?

Precis som för de flesta andra avfallsfraktioner får inlämnaren stå för ”källsorteringen”. I detta fall betyder det kostnaden för att ta däcket från fälgen. När de väl är separerade så kostar det inget att bli av med däcken, och fälgarna lämnas som metallskrot på närmaste återvinningscentral.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen