Vad anvands Chichen Itza till?

Vad används Chichen Itza till?

Chichen Itza är ett av världens sju underverk och har årligen fler än 2 miljoner besökare. Det är en arkeologisk fyndplats från Mayafolkets storhetstid på Yucatanhalvön. Kvar idag finns gamla tempel och byggnader. Att besöka Chichen Itza är absolut ett måste att göra när man åker till Mexiko!

Hur lång är Chichen Itza?

Den har en höjd på 24 meter, 9 terrasser (som representerar de 9 himlavärldarna i mayatron) och 365 trappsteg till toppen där templet tillägnad Kukulkan ligger. Byggnaden är även känd som Kukulcán-pyramiden eller -templet.

Vilka byggde Chichen Itza?

Spanjorerna erövrar staden De spanska erövrarna, som hade planer på att göra Chichen Itza till sin huvudort på Yucatan, intog staden 1532.

Vilket år byggdes Chichen Itza?

Cirka 1000 e.kr.

Varför byggdes El Castillo?

För att förhindra engelska pirater från att segla upp för floden Río San Juan och plundra staden Granada, byggde spanjorerna 1673 fortet El Castillo på en strategisk höjd ovanför en av flodens forsar. När det byggdes var det det största fortet i Centralamerika och det näst största spanska fortet i Amerika.

Hur många pyramider finns i Mexiko?

7 fascinerande pyramider i Mexiko.

Finns det pyramider i Mexico?

Teotihuacan: Pyramiden av månen Pyramiderna i Mexiko kartan rankas andra i listan över största pyramiderna i Mexiko och grundades när Aztecs besökte Teotihuacan efter att staden övergavs. Teotihuacan är också känd som Guds stad som det framhävdes under Kristi tid. och den har flera olika pyramider lagade på varandra.

När byggdes pyramiderna i Mexiko?

Teotihuacan: Pyramiden av månen Teotihuacan är också känd som Guds stad som det framhävdes under Kristi tid. Men månens pyramid byggdes omkring 200-450 e.Kr. och den har flera olika pyramider lagade på varandra.

Hur många var aztekerna?

Ledda av sin hövding Tenoch hade de byggt staden Tenochtitlán på öar i Tezcocosjön. Det är på denna plats Mexico City ligger idag. Huvudstaden växte till en av världens största städer, enligt de spanska erövrarna. Den kan ha haft en befolkning på omkring 50 0000 invånare (inga säkra siffror finns).

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen