Nar startar trangselskatt?

När startar trängselskatt?

Trängselskatt tas ut måndag till fredag, mellan kl 06.00 och 18.29. Det tas inte ut trängselskatt under lördagar, söndagar och helgdagar. Dagen före en helgdag tas det inte ut trängselskatt, förutom för dessa fem dagar: dag före långfredagen.

Vilka tider gäller trängselskatt i Göteborg?

Så fungerar trängselskatten Trängselskatt tas ut av svenska och utländska fordon som passerar betalstationer mellan kl. 06.00 och kl. 18.29 på vardagar. Ingen skatt tas ut på helger, helgdagar eller under juli månad.

När började trängselskatten i Göteborg?

Den 26 maj 2012 fattade riksdagen beslut om att trängselskatten skulle införas i Göteborg den 1 januari 2013.

Är det trängselskatt på helger?

Vilken månad betalar man inte trängselskatt?

Högsäsong är perioden 1 mars–dagen före midsommarafton och 15 augusti–30 november. Lågsäsong är övrig tid. Skatt tas inte ut helgdag, vissa dagar före helgdag eller under juli månad, förutom de första fem vardagarna.

Är det trängselskatt på Essingeleden?

Om du kör på Essingeleden, E4, och passerar både trafikplats Fredhäll och Kristineberg betalar du trängselskatt (en passage) för Essingeleden. Om du kör av eller på Essingeleden vid Tranebergsbron, i trafikplats Fredhäll, betalar du trängselskatt för Essingeleden.

Vad går trängselskatten till i Göteborg?

Staten står för hälften av kostnaden och medfinansiering sker lokalt och regionalt. För Västsvenska paketets del innebär det att staten står för 17 miljarder kronor. För resten står trängselskatten (14 miljarder), Göteborgs stad (1,25 miljarder), Västra Götalandsregionen och Region Halland (1 miljard).

Hur länge håller en trängselskatt?

Det högsta beloppet per dag och fordon är 135 kronor för högsäsong och 105 kronor för lågsäsong. Högsäsong är perioden 1 mars–dagen före midsommarafton och 15 augusti–30 november. Lågsäsong är övrig tid. Skatt tas inte ut helgdag, vissa dagar före helgdag eller under juli månad, förutom de första fem vardagarna.

Hur fungerar trängselskatt i Göteborg?

Trängselskatt tas ut på bestämda tider för fordon som körs in i och ut ur Göteborg. Det maximala beloppet per dag och fordon är 60 kronor. Skatt tas inte ut helgdag, dag före helgdag eller under juli månad. Läs mer om vilka dagar då trängselskatt inte tas ut i Göteborg.

Vilka dagar är det inte trängselskatt?

Utöver lördag och söndag samt juli månad (förutom de fem första vardagarna), så är följande dagar befriade från trängselskatt under 2021:

  • 1 januari (nyårsdagen)
  • 5-6 januari (dag före Trettondag jul och Trettondedag jul)
  • 2 april (Långfredag)
  • 5 april (Annandag påsk)
  • 13 maj (Kristi himmelfärdsdag)
  • 25 juni (midsommarafton)

Vad avgör om fordonet ska betala trängselskatt?

Vilka ska betala trängselskatt? Skatten betalas av de som har en bil som är registrerad i vägtrafikregistret eller som brukas med saluvagnlicens. Det är ägaren till bilen som ska betala skatt, alltså den som är skriven som ägare i vägtrafikregistret eller den som står som licenstagare.

Är det trängselskatt i Stockholm?

Trängselskatt tas ut på bestämda tider för fordon som körs in i och ut ur Stockholms innerstad samt på Essingeleden.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen