Nar kom Lego till?

När kom Lego till?

Lego kallas ett system av byggelement av plast som utvecklades 1949 av dansken Godtfred Kirk Christiansen (1920-1995). Det tillverkas och säljs av det danska leksaksföretaget Lego A/S. Lego kommer från danskans leg godt, på svenska ”lek bra”.

När kom Lego till Sverige?

1954 blir Sven Strømberg & Co i Norge de första att officiellt tillverka Lego utanför Danmark och året efter säljs dansktillverkat Lego i Sverige. Vändningen kom på leksaksmässan i Frankfurt 1955 med Lego System som inte bara innehöll byggstenar till hus utan också träd, buskar, fordon och en bensinstation.

När kom Lego Duplo?

Duplo är en produktserie från Lego, med byggklossar dubbelt så stora som vanliga legobitar. Duplo riktar sig till barn som är mellan två och sex år gamla, och kom ut första gången 1969.

Vad är det för plast i Lego?

Lego består annars av ABS-plast, men bolaget har efter flera års tester kommit fram till att biobaserad polyeten ger lika god kvalitet. Målet är att konsumenten inte ska märka någon skillnad.

I vilket land uppfanns lego?

Det finns inte endast en LEGO-fabrik där alla bitar och set tillverkas och sedan sprids över världen. I själva verket använder företaget LEGO sig av tre huvudfabriker: Billund i Danmark, Nyíregyháza i Ungern och Monterrey i Mexiko.

Hur mycket omsätter lego?

Lego (företag)

Historia
Grundare Ole Kirk Christiansen
Ekonomi
Omsättning ▼ 35,0 miljarder DKK (2017)
Rörelseresultat ▼ 10,2 miljarder DKK (2017)

I vilket land uppfanns LEGO?

Vad är LEGO förkortning av?

Företagsnamnet ”LEGO” är en förkortning av de två danska orden ”leg godt”, som betyder ”lek bra”

Vad kostar Duplo?

Produktinformation

Varumärke LEGO
Pris/bit 6.81 kr/st
Serie Duplo
Rekommenderad ålder 2 – 5 år
Antal bitar 16 st

Vilka gifter finns i plast?

Här handlar det inte om själva plasten utan om färgerna, och då främst röd, gul och svart. Bland annat upptäckte de höga halter av farliga ämnen som antimon, barium, brom, kadmium, krom, bly och selen. Även låga halter kan vara giftiga om barnet exponeras under lång tid.

Vilka leksaker i plast är farliga?

Flera ftalater har visat sig vara särskilt farliga för hälsan. Mjukgörare som ftalater kan läcka ut ur leksakerna och tas upp av kroppen. Det finns strängare regler för leksaker som är till barn under 3 år och för de leksaker som är avsedda att stoppas i munnen och regelverket utvecklas hela tiden.

Var tillverkas Duplo?

Den främsta specialiteten på LEGO-fabriken i Nyíregyháza är dess produktion av LEGO:s stora lillebror, nämligen DUPLO-blocken.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen