Nar grundades STF?

När grundades STF?

1885
Svenska Turistföreningen/Grundades

Vad är STF?

STF är en ideell medlemsförening som arbetar för att alla ska ha tillgång till Sveriges natur och kultur, idag och i framtiden. Det kräver bland annat bättre möjligheter att turista hållbart, bra boenden runt om i landet, att vi slår vakt om allemansrätten och inte minst inspiration och guidning till nya äventyr.

Hur många vandrarhem finns det i Sverige?

Många är anslutna till gemensamma marknadsföringsorgan, medan andra är helt fristående. I Sverige fanns år 2006 cirka 1 500 vandrarhem, varav en tredjedel var anslutna till någon av de två stora organisationerna, Svenska Turistföreningen (STF) eller dåvarande Sveriges Vandrarhem i Förening (SVIF).

När öppnar fjällstugorna?

STFs fjällstugor kommer att öppna som planerat i mitten av juni, se respektive stuga för detaljerad information, med undantag för stugorna på Kvikkjokksträckan (Sitojaure, Aktse, Pårte) som kommer att öppna den 3 juli.

När byggdes Abisko Turiststation?

Abisko turiststation är även känd för sin skidåkning, Nuolja Offpist. Abisko turiststation tillkom 1903, då Svenska turistföreningen övertog några ingenjörsbostäder som hade uppförts vid järnvägsbygget på platsen.

Vad gäller på vandrarhem?

I det fall det finns minst fem gästrum på vandrarhemmet alternativt övernattande nio gäster så måste ett tillstånd ansökas hos polisen. Detta utifrån att detta kan räknas som hotell- eller pensionatverksamhet. Därmed innebär det även att ett ägarbyte eller föreståndarbyte också måste rapporteras in.

Vad kostar det att hyra lakan?

Priser inkl moms. I priset ingår inte lakan/handduk och städning. Detta kan köpas till mot en liten extra kostnad. Priset avser hela rummet /natt, vi hyr inte ut sängplatser eller del av rum….Priser boende på vandrarhem.

Enkelrum fr. 550:-
Trebäddsrum fr. 750:-
Fyrbäddsrum fr. 950:-

Vem äger Svenska Turistföreningen?

Sedan november 2015 har en stiftelse, bestående STF, Svenska Akademien och släkten Hammarskjöld, tagit över ägandet och driften av Dag Hammarskjölds Backåkra – vilket möjliggör nödvändiga renoveringar och möjligheten att satsa på verksamheter i linje med Hammarskjölds intressen.

När STF?

Längst ut på en makalöst vacker udde på sydöstra Gotland ligger STF Närsholmen Fyr & Logi. I det välbevarade fyrvaktarhuset hittar du ombonade rum av varierande storlek. Närsholmen är ett naturreservat som bjuder på kultur- och naturupplevelser året runt.

Hur många fjällstationer har STF?

Idag har vi över 250 personliga och genuina boenden runtom i Sverige som gör det möjligt för människor att upptäcka natur och kultur.

Hur många hotellrum finns det i Göteborg?

HOTELLRAPPORTEN 2020 – GÖTEBORGSREGIONEN Göteborgs Stad är Sveriges näst största hotellkommun efter Stockholms Stad, som är mer än dubbelt så stor med knappt 180 hotell och cirka 23 850 rum.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen