Nar borjar garantin galla?

När börjar garantin gälla?

Som huvudregel börjar garantin att gälla från det att man mottagit den första varan och det spelar då ingen roll om man lämnat in en felaktig vara och fått en ny. Garantitiden gäller då fortfarande från det att man mottagit den första varan. Exempel: Inköp av espressomaskin den 1/1-2014 som har en garantitid på två år.

Vad gäller vid garanti?

En konsument har alltid tre år på sig att reklamera ett ursprungligt fel på en vara. Ett ursprungligt fel kan vara ett fabrikationsfel eller något annat fel som varan hade innan konsumenten fick den. Garanti är frivillig och kan ses mer som en bonus. En konsument kan alltså ha både reklamationsrätt och garanti.

Vad täcks av garantin?

Garanti på en vara Företaget ansvarar för att åtgärda felet enligt de villkor som gäller för garantin. Under garantitiden förutsätts det att alla fel på varan som täcks av garantin är ursprungliga. Att ett fel är ursprungligt betyder att felet fanns redan när du köpte varan.

Vem står för garantin?

På basis av garantin ansvarar tillverkaren och importören för fel enligt samma principer som säljaren. Säljaren ansvarar för en garanti som getts av ett tidigare säljled, såsom tillverkaren eller importören, precis på samma sätt som för en garanti som säljaren själv gett.

Hur länge gäller garantin?

Konsumenten kan reklamera fel på produkten i upp till tre år från inköpstillfället. Reklamationsrätten påverkas inte av eventuell garanti. En produkt kan ha en garanti på ett år, men konsumenten har fortfarande rätt att reklamera produkten i tre år. Konsumenten ska reklamera inom skälig tid från att felet upptäcktes.

Hur lång garanti på kaffebryggare?

Garantin innebär att den enligt konsumentköplagen sex månader långa presumtionen om att ett fel ska anses ha funnits vid leverans av en produkt förlängs till ett år. Därefter gäller den lagstadgade reklamationsrätten om tre år från inköpsdatum för ursprungliga fel (såsom fabrikationsfel) givetvis som vanligt.

Hur länge har man garanti?

Hur lång garanti har man på en laptop?

I konsumentköplagen står det att du har hela tre år på dig att reklamera en vara du anser var trasig när den lämnade fabriken. Men efter sex månader är det upp till dig att bevisa att felet fanns där från början.

Vad gäller garanti mobiltelefon?

När du köper en mobil i Sverige har den enligt lag minst ett års garanti, även om vissa tillverkare erbjuder två års garanti. Om det skulle visa sig att någon knapp inte fungerar eller om något i mjukvaran börjar krångla efter ett tag så går sådant på garantin, och du får antingen mobilen reparerad eller utbytt.

Får man pengarna tillbaka vid garanti?

När felet på produkten är ursprungligt och konsumenten har reklamerat inom tre år, är du skyldig att antingen: reparera felet. låta konsumenten få häva köpet och ge pengar tillbaka. ge ersättning för reparation.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen