Nar ar det bra med dubbdack?

När är det bra med dubbdäck?

Dubbdäck klarar bäst av de skiftande väglagen och särskilt på hala underlag ger dubbdäck den kortaste bromssträckan och de bästa köregenskaperna. Ett bra dubbdäck ger föraren tydliga signaler när man håller på att förlora greppet. Det brukar även vara lättare att korrigera en sladd med en bil som har dubbdäck.

Är friktionsdäck bra?

Med friktionsdäck får bilen bra grepp om vägbanan och du undviker samtidigt att slita ner dubbar och orsaka slitage på vägbanan. Om du företrädesvis kommer att använda bilen för vinterkörning i stadstrafik är friktionsdäck det bästa alternativet.

Vad är dåligt med dubbdäck?

Dubbarna sliter på vägarna När vägarna inte är täckta med snö och is, har dubbarna en uppslitande inverkan på vägbanan. På vägar som är hårt trafikerade kan det leda till spårbildning på vägarna vilket medför sämre vägar året runt.

Är dubbfria vinterdäck bra?

Pirelli vann Teknikens Världs vinterdäcktest. Det odubbade däcket Snow Control fick betyget Bäst i Test av alla de centraleuropeiska dubbfria däcken i testet, det nya dubbade vinterdäcket Ice Zero blev testets bästa dubbdäck och Pirellis nordiska odubbade Ice Control hyllades med en andraplats.

Hur länge får man köra med odubbade vinterdäck?

När du får använda vinterdäck Du måste använda vinterdäck vid vinterväglag under tidsperioden 1 december – 31 mars. Du får använda dubbdäck under tidsperioden 1 oktober – 15 april. Det är förbjudet att använda dubbdäck under tidsperioden 16 april – 30 september om det inte är eller förväntas bli vinterväglag.

När är friktionsdäck bäst?

Det finns numera både odubbade (även kallade friktionsdäck) och dubbade vinterdäck, och de har olika fördelar. Dubbfria däck är bättre på snö- och isfritt underlag. Men det finns inga garantier för att däck utan dubb fungerar lika bra som ett däck med dubb vid riktigt tuffa vinterförhållanden.

Är Dubbdäck bättre än friktionsdäck?

Dubbdäcken fungerar bäst på is, men river upp hälsofarliga partiklar på barmark. Dubbade och dubbfria däck har däremot likvärdigt grepp på barmark och snö. De har också i allmänhet sämre egenskaper på snö än de nordiska vinterdäcken och är avsevärt sämre på is.

Hur vet man om man har friktionsdäck?

Friktionsdäck = vinterdäck utan dubbar Dubbdäck och friktionsdäck. Friktionsdäck är således odubbade vinterdäck. Friktionsdäcken är därmed avsedda för körning då det råder vinterväglag och gummiblandning och mönster liknar dubbdäckens – förutom då att friktionsdäcket saknar dubbar.

Hur mycket mönsterdjup på sommardäck?

Krav på mönsterdjup Vinterdäck ska ha ett mönsterdjup på 3 mm och sommardäck på 1,6 mm. Vi rekommenderar istället 4 mm och 3 mm för bästa möjliga fäste.

Är Kumho vinterdäck bra?

Ett mycket bra alternativ på vinterdäck är Kumho KW17, ett friktionsdäck av högsta klass med god stabilitet i snö vid höga farter.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen