Nar ar bast att se norrsken?

När är bäst att se norrsken?

Den bästa tiden på dagen att se Aurora Den generella regeln är att himlen måste vara klar och mörk. Det finns de som har skådat norrsken redan på eftermiddagen, och andra tidigt på morgonen. Vår erfarenhet är dock att Aurora är lättast att fånga mellan klockan 21 och 23.

Var ska man åka för att se norrsken?

Abisko är en av världens absolut bästa platser för att uppleva norrsken. Det räcker nämligen inte med att vara långt norrut en vinterkväll för att ha bra chanser att få se det. Det är många faktorer som påverkar både sannolikheten att få se norrsken, men även hur tydligt ljusfenomenet kommer att synas på himlen.

När kan man se norrsken i Jukkasjärvi?

Aurora Borealis, norrsken, kan ses i Jukkasjärvi mellan september och mars. Det bästa stället att se det är i vildmarken, så långt bort som möjligt från artificiellt ljus.

När är det norrsken i Kiruna?

I Sverige är det i Norrbotten som man har störst chans att se norrsken och i Norrbotten är Kiruna en av de bästa platserna. Norrsken syns bäst från september till april. Det måste vara mörkt och någorlunda klart väder.

Vart är det störst chans att se norrskenet?

Norrsken kan ibland synas i södra Sverige, men bäst chanser att se norrsken är under vinterhalvåret i Norrland.

Hur ofta kan man se norrsken?

När kan jag se norrsken? Tekniskt sett är norrskenet närvarande den mesta tiden av året. Himlen är dock inte tillräckligt mörk för att man ska kunna se skenet under sommarmånaderna, inte ens ovanför polcirkeln. Vintersäsongen i Arktis sträcker sig från slutet av september till slutet av mars/början av april.

Kan man se norrsken i Dalarna?

Så, var i Sverige kan man se norrsken? Du har bäst chanser att se norrsken i norra Sverige och under vinterhalvåret. Du kan se det mer söderut i landet och under sommar och höst, även om det är ovanligare. Vill du ge dig själv bäst chanser är det som sagt på vintern i Norrland som har bäst prognos för norrsken.

Kan man se norrsken i Luleå?

Klart eller möjligen halvklart väder är en förutsättning för att kunna se norrsken. Norrsken kan ses i Luleå från slutet av augusti till första dagarna i april. Övrig tid på året är det för ljust för att kunna urskilja fenomenet. Gärna fri horisont mot norr.

Kan man se norrsken i Sälen?

Hur ofta är det norrsken i Norrland?

Tekniskt sett är norrskenet närvarande den mesta tiden av året. Himlen är dock inte tillräckligt mörk för att man ska kunna se skenet under sommarmånaderna, inte ens ovanför polcirkeln. Vintersäsongen i Arktis sträcker sig från slutet av september till slutet av mars/början av april.

När är det norrsken i Lappland?

I norra Lappland kan du se norrsken i princip varannan klar natt mellan september och mars. I södra Finland kan man se dem cirka 10-20 nätter per år. Blicka mot stjärnorna. Om himlen är stjärnklar är chansen att se norrsken god.

Hur stor chans att se norrsken?

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen