Maste man ha med sitt gamla pass?

Måste man ha med sitt gamla pass?

Du behöver ha med dig giltig id-handling och ditt gamla pass och/eller nationella id-kort, om det fortfarande är giltigt. Du får se en bild av hur passet eller det nationella id-kortet kommer att se ut när det är färdigt.

Vilka länder behöver man pass till?

När du som är svensk medborgare reser inom EU eller till Schengenländerna Norge, Schweiz, Island och Lichtenstein ska du alltid ha med dig passet eller det nationella id-kortet som polisen utfärdar. Det är viktigt för att du ska kunna legitimera dig och visa i vilket land du är medborgare.

Vilka länder kan man åka till utan pass?

Med det nationella ID-kortet kan man resa till följande länder utan att medföra pass: Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Schweiz, Slovakien, Slovenien.

Vad gör man med sitt gamla pass?

Om du har fått ett nytt pass eller nationellt id-kort är du skyldig att lämna det gamla för makulering. Den gamla resehandlingen får inte användas. Om du förlorar ditt pass eller nationella id-kort utomlands ska du kontakta närmaste svenska ambassad eller konsulat.

Hur legitimerar man sig utan körkort?

Om du saknar en giltig legitimation för att kunna hämta ut ditt körkort, rekommenderar vi dig att skaffa/förnya någon av de andra godkända legitimationer som Postnord godtar. Ta kontakt med respektive utfärdare av legitimationen för mer information.

Kan man resa utan pass inom EU?

Personer som befinner sig i länder som är med i EU ska kunna styrka sitt medborgarskap. Polisen rekommenderar därför att svenska medborgare har antingen pass eller nationellt id-kort med sig under vistelsen i ett EU-land.

Kan jag resa inom EU med körkort?

Schengenländerna får ha regler om att du måste ha med dig id-handlingar när du vistas där. Tänk på att det bara är id-handlingar som utfärdats av nationella myndigheter som är giltiga. Körkort, skattekort eller andra slags id-kort är inga giltiga resehandlingar eller identitetsbevis.

Kan man åka till Grekland utan pass?

In- och utresebestämmelser Vid in- och utresa till Grekland krävs en giltig resehandling (pass eller nationellt id-kort). Resehandlingen behöver inte ha längre giltighetstid än tills hemresan ägt rum. Observera att körkort eller andra typer av id-kort/bankkort inte är godkända resehandlingar.

Kan man åka inom EU med körkort?

Vad händer om passet gått ut?

Om ditt pass har gått ut så kan du lämna övrig information och relevanta dokument till passhandläggaren för utredning av din identitet. Passhandläggaren kan efterfråga olika dokument för att styrka identiteten. Ett giltigt Irakiskt eller annat utländskt pass gäller inte som ID handling för att styrka din identitet.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen