Kan svenskar resa till Litauen?

Kan svenskar resa till Litauen?

Utländska medborgare med permanent uppehållstillstånd eller uppehållsrätt i Sverige kan sedan Litauens inträde i Schengen besöka landet på samma villkor som svenska medborgare. Sveriges ambassaden och UD ansvarar inte för andra länders inresebestämmelser eller eventuella visumkrav.

Kan man åka till Kaliningrad?

För svenska medborgare krävs visum för att resa till Ryssland. Petersburg eller Kaliningrad är det lättast att ansöka om e-visum (elektroniskt visum) som gäller för resor upp till max 8 dagar. E-visumet är ett separat papper och sitter inte i ditt pass. När visumet är klart får ni det via e-post.

Hur är läget i Belarus?

Fler flyktingar tar sig till Europa genom Belarus Tyska myndigheterna slår larm om att antalet flyktingar som tar sig in i EU genom Belarus ökar snabbt, rapporterar Ekot. De senaste dagarna har flera hundra flyktingar hittats i gränsområdet mot Polen. Myndigheterna varnar för att läget kan förvärras.

Hur tar man sig till Litauen?

Det finns 2 färjelinjer mellan Sverige och Litauen, vilket ger dig 13 överfarter per vecka att välja bland. TT Line trafikerar 1 rutt, Trelleborg till Klaipeda går 5 gånger i veckan. DFDS Seaways trafikerar 1 rutt, Karlshamn till Klaipeda går 8 gånger i veckan.

Kan man resa till Ryssland med resedokument?

Notera Utrikesdepartementets avrådan för resor till vissa områden i närliggande länder. Utländska medborgare som besöker Ryssland måste registreras hos Federal Migration Service om vistelsen sträcker sig över mer än sju arbetsdagar. Registreringen ska göras inom tre arbetsdagar från ankomsten.

Vad heter Königsberg idag?

Slaget vid Königsberg var ett slag vid östfronten under andra världskrigets slutskede då den sovjetiska 3. vitryska fronten stormade den då tyska staden Königsberg (numera Kaliningrad).

Vad händer med Belarus?

Protesterna i Belarus 2020–2021 är en rad protester och politiska aktioner i samband med presidentvalet i Belarus 2020, framför allt riktade mot den belarusiska regimen och president Aleksandr Lukasjenko som suttit som Belarus president sedan landet blev självständigt 1991, första valet var 1994.

Vad är Belarus för land?

Belarus (Vitryssland) är knappt hälften så stort som Sverige. Det gränsar till EU-länderna Lettland, Litauen och Polen i norr och väster samt till Ryssland i öster och Ukraina i söder. Belarus saknar havskust men har gott om sjöar, kärr och träskmarker.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen