Kan man ha en lemur som husdjur?

Kan man ha en lemur som husdjur?

Varför kan man inte ha en lemur som ett husdjur? – De tillhör primater och det är förbjudet för privatpersoner att ha primater överhuvudtaget. Sedan är de här A-listade enligt Washington-konventionen. Sedan är det inte roligt för lemuren, som ska leva i en flock.

Får man ha en puma som husdjur?

Att ha en puma som husdjur är olagligt. När de lokala myndigheterna knackade på hemma hos mannen i fredags för att hämta puman ska ex-soldaten ha hotat dem med kniv – för att sedan fly med djuret i koppel. – Det här rör sig inte om ett gosedjur. Men ex-soldaten har också fått stöd för sitt tilltag.

Är det lagligt att ha en panda som husdjur?

Det är till och med lagligt att ha en pingvin, grävling eller elefant som husdjur. Givetvis kräver det extremt mycket från dig som ägare ifall du väljer att skaffa ett så stort djur som en elefant. Alla icke domesticerade husdjur (djur som inte är tama vanligtvis) har speciella krav.

Får man ha ett lejon som husdjur?

I Sverige är det förbjudet att ha rovdjur som husdjur.

Vilka djur kan man ha i lägenhet?

Värden kan inte förbjuda dig att ha hund, det är din lagliga rätt. Även om hyresvärden skriver i hyresavtalet att man inte får ha husdjur, så har du rätt till det. Enda undantaget är om du bor i ett allergihus eller liknande. Du behöver inte fråga hyresvärden om lov för att få ha husdjur i din lägenhet.

Är det lagligt att ha en pingvin?

Vilka lagar gäller för ovanliga husdjur Det är till och med lagligt att ha en pingvin, grävling eller elefant som husdjur. Alla icke domesticerade husdjur (djur som inte är tama vanligtvis) har speciella krav.

Kan man köpa en panda?

Om pandor är utrotningshotade, och det är de väl, så finns de säkerligen upptagna på någon lista över hotade arter. Om det är så är det förbjudet, vid äventyr av straff, att handla med dem i Sverige. Det är inte ens tillåtet att sälja en tand från en panda i så fall.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen