Kan man fa vapenlicens om man ar domd?

Kan man få vapenlicens om man är dömd?

Vid upprepad brottslighet så ska tillstånd normalt inte ges, även om påföljden bara blir böter, eftersom det tyder på bristande respekt för lagen. Det är möjligt att ansöka om vapenlicens och få godkänt även om man är dömd för brott sedan tidigare. Det krävs dock att en viss tid har gått sedan brottet begicks.

Vem får ha vapenlicens?

För att få inneha vapen och ammunition måste du ansöka om vapenlicens. Du ska ha fyllt 18 år (vissa undantag finns), vara laglydig och skötsam och kunna intyga ändamålet med att du ska inneha vapen.

Vad kostar det att ansöka om vapenlicens?

Avgifter för vapentillstånd

Vapentillstånd SEK
Tillstånd att inneha skjutvapen, första vapnet 870
Nästföljande vapen 320
Avgift för dubblettbevis av tillstånd att inneha skjutvapen 225
Tillstånd att inneha ammunition 320

Kan man ta jägarexamen om man är straffad?

Där står det i 2 kap 5 § att tillstånd inte får ges endast om det skäligen kan antas att vapnet inte kommer att missbrukas. Detta innebär bland annat att Polisen kontrollerar belastningsregistret, men de kan även ta hänsyn till andra uppgifter om eventuell misskötsamhet eller brister i omdöme eller pålitlighet.

Får poliser vapenlicens?

Vapenlicens[redigera | redigera wikitext] Vapenlicens är ett tillstånd att inneha vapen för ett specifikt behov. Vissa myndigheter såsom försvaret, kustbevakningen, tullverket och polisen är undantagna från vapenlagstiftningen. I Sverige inlämnas licensansökan hos polisen i den kommun man är skriven.

När kom lagen om vapenlicens?

Licens för skjutvapen har förekommit sedan 1930-talet.

Vad kostar det att ta jägarexamen?

För att få jaga måste du först ta jägarexamen. Vad den kostar varierar en del och kan hamna på allt mellan 2 000 kronor upp till 14 000 kronor, beroende på om du tar examen själv eller genom att beställa ett kursprogram. När du väl tagit jägarexamen tillkommer även en årlig kostnad på 300 kronor för själva jaktkortet.

Hur många vapen får man ha licens på?

Du som har tagit jägarexamen anses ha behov av fyra jaktvapen, vilket är den så kallade vapengarderoben för jakt. Om du ska ansöka om fler jaktvapen måste du motivera varför du har behov av detta. För att få licens på fler än sex jaktvapen ställs mycket höga krav.

Vad har svensk polis för vapen?

Huvudbeväpning är pistol Sig Sauer, OC-spray (pepparsprej), expanderbar batong och handbojor.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen