Kan man fa tandstallning om man vill?

Kan man få tandställning om man vill?

Om du inte kan få kostnadsfri behandling Om specialisten bedömer att du inte kan få en kostnadsfri behandling men du ändå vill ha tandställning, finns möjligheten att söka vård hos en privat tandregleringsspecialist och betala behandlingen själv.

I vilken ålder ska man ha tandställning?

Barn och unga vuxna Om kriterierna för kostnadsfri behandling inte uppfylls kan man i vissa fall få hjälp med tandreglering på egen bekostnad. Tandreglering med fast tandställning sker som regel vid 14 års ålder eller senare.

Kan man köpa tandställning?

En tandreglering med traditionell tandställning kostar ungefär 17 000–33 000 kronor för en käke och mellan 27 000–41 000 för två käkar. Tandreglering med osynlig tandställning på insidan av tänderna är något dyrare och kostar 23 000 mer för en käke, 36 000 för två käkar.

Vad kostar det att sätta räls som vuxen?

Det kan kosta allt från 15000 upp till 80 000 kronor. Efter en undersökning får man självklart veta kostnaden. Det är viktigt att tänka på att det blir svårare att hålla rent och därför större risk för karies om man har tandställning, därför sätter man bara in tandställning om man har bra munhygien.

Får man bestämma själv om man vill ha tandställning?

Som namnet antyder sitter den fast på tänderna och du kan inte göra justeringar eller ta bort den på egen hand. En fast tandställning består av metallplattor som limmas fast på tändernas utsida. En metallbåge fästs sedan på plattorna med en ståltråd eller gummiband.

Hur känns det att ha tandställning?

Att sätta fast en tandställning gör inte ont och det behövs därför ingen bedövning. Tandställningen limmas fast på tänderna och är enkel att ta bort. Precis efter att tandställningen satts på plats kan tänderna vara ömma. Det kan också kännas ömt vid kontroller och justeringar.

Hur känns det att få tandställning?

Vad ska man säga om man vill ha tandställning?

Kontakta en specialist vid fundering Om du har ett behov av tandreglering så upptäcks detta vid en vanlig tandläkarundersökning. Men om du själv har funderingar på om du eller ditt barn är i behov av en tandställning kan du ta kontakt med en specialist inom tandreglering (ortodonti) för konsultation.

Kan man få tandställning om man har glugg?

En enskild glugg mellan framtänderna, flera gluggar eller sneda tänder kan regleras med hjälp av invisalign som är en genomskinlig avtagbar tandställning/tandskena som knappt syns. Den kan användas av både barn och vuxna.

Kan man delbetala tandställning?

Avbetalning eller lån Du kan fråga om du kan få dela upp betalningen med hjälp av en avbetalningsplan om du inte har råd med den behandling du vill ha. Det är inte alla tandvårdsmottagningar som erbjuder en avbetalningsplan. En del tandläkare kan också hjälpa till med att ordna någon form av lån.

Hur mycket kostar det att få tandställning?

Vita fästen 590 kronor/ styck Specialisttaxa, timdebitering (speciella fall) 2 990 kronor. Alla dessa priser är ungefärliga och det går inte att göra en korrekt bedömning utan att en tandläkare/ortassistent/ortodontist har undersökt dina tänder.

Vad kostar räls på insidan?

Ungefärliga priser 16-33 000 kronor för en käke, och mellan 25-40 000 för två käkar. Det är bara i komplicerade fall som priserna når de högsta summorna. Tandreglering med osynlig tandställning på insidan av tänderna är något dyrare. Ungefär 10.000-15.000 kronor mer än en vanlig tandställning per käke.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen