Kan man fa ersattning for tandimplantat?

Kan man få ersättning för tandimplantat?

Högkostnadsskydd och tandimplantat Det innebär att Försäkringskassan täcker 50% av de kostnader som enligt referenspris överstiger 3 000 kr. Vid 15 000 kr och uppåt uppgår ersättning till 85% på referenspriset.

Vad kostar det att göra en bro hos tandläkaren?

Tandbro pris Priset varierar beroende på hur många tänder som skal ersättas dvs hur många kronor som ska vara med i bron, se prislista. Vid saknad av en tand då två granntänder används för att sluta luckan emellan kostar det mellan 13500-15500 kr.

Vad kostar det att sätta in en brygga?

VAD KOSTAR DET?

Åtgärd Beskrivning Ditt årliga belopp
3 000- 15 000 KR
322 Stegvis exkavering 852 kr
341 Behandling av parodontal sjukdom eller periimplantit, mindre omfattande 442 kr
342 Behandling av parodontal sjukdom eller periimplantit, omfattande 738 kr

Vad är bäst implantat eller brygga?

Implantat fäster konstgjorda tänder När implantatet läkt fast i käkbenet kan kronan eller bron fästas på det. Det går att ersätta en enstaka förlorad tand med krona på ett implantat. Är det flera tänder som är borta går det bra att fästa en bro på flera implantat.

Vad kostar bedövning hos tandläkaren?

Bedövning används för att lindra smärta och obehag vid behandlingar som kan göra ont, till exempel lagningar eller när du ska dra ut en tand. Bedövning ingår i din behandling och kostar inget extra. För att bedöva i munnen använder tandläkaren ibland först en bedövningssalva och sedan en spruta med bedövningsmedel.

Vad kostar det att sätta in en krona?

Priset på tandkronor varierar beroende på vilken typ av krona man väljer att göra. Pris på våra tandkronor ligger mellan 4900-5900 kr. Väljer du guldkrona tillkommer materialkostnad för guld. Du får mer information genom vår prislista.

Vad kostar en tand med titanskruv?

Priset brukar vara från 29.000 kronor. Men du kan ta hjälp av tandvårdsbidraget och högkostnadsskyddet. Du får ersättning med 50 procent av referenspriset vid ett ingrepp på mellan 3 000 och 15 000 och ersättning för 85 procent av referenspriset om ingreppet kostar mer än 15 000.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen