Kan man dricka vatten ur kranen i Danmark?

Kan man dricka vatten ur kranen i Danmark?

Men trots att det gjorts flera fynd som ligger högt över gränsvärdena ska det enligt danska miljöstyrelsen inte innebära någon hälsorisk att dricka vattnet, värdena är satta som ett kvalitetskrav, inte som en gräns för när vattnet blir hälsovådligt.

I vilka länder kan man dricka kranvattnet?

I Nordamerika är det bara Kanada, Grönland och USA som det är säkert att dricka vattnet i. Ska du resa till Mexiko och Karibien bör du inte dricka kranvattnet. I Asien finns det bara nåra få undantag där dricksvattnet är säkert – Brunei, Hongkong, Japan, Singapore och Sydkorea.

Kan man dricka vattnet i Mexico?

Man ska under inga omständigheter dricka kranvattet. Man kan köpa vatten på flaskor de flesta ställen. När man borstar tänder, kokar te eller fryser istärningar ska man också använda vatten från flaskor eller i alla fall koka vattnet först.

Kan man dricka vatten från kranen i Kroatien?

99 procent av kroaterna har tillgång till rent kranvatten, men efter kraftiga regn kan det bli grumligt. I de fallen rekommenderas vatten på flaska.

Kan man dricka vatten ur kranen i Amsterdam?

Kranvattnet i Amsterdam håller hög nivå och är fullt drickbart.

Kan man dricka vatten från kranen i Tyskland?

Det tyska dricksvattnet anses vara säkert att dricka. I det före detta Östtyskland med sina tunga industri områden som kan vara starkt förorenade, rekommenderas vatten på flaska.

Kan man dricka kranvatten i Mallorca?

Emaya, vattenbolaget som levererar vatten i Palma, konstaterar att kranvattnet i Palma är säkert och drickbart. Det betyder att vattnet kan smaka och lukta klor men är ändå helt säkert att dricka.

Kan man dricka kranvattnet i Marbella?

Ja, 99.5% av Spaniens kranvatten från offentliga vattenbolag är säkert att dricka i enlighet med EUs regelverk. Tack vara EU bidrag så har Spanien idag en bra infrastruktur för kranvatten inklusive dagliga tester.

Är det farligt att dricka kranvatten?

Kranvatten är vårt mest kontrollerade livsmedel. Kvaliteten är hög och uppfyller Livsmedelsverket krav. Undersökningar visar att flaskvatten kan ha dålig mikrobiologisk kvalitet, det vill säga innehålla för mycket bakterier. Visst kan det hända att även kranvatten tillfälligt innehåller för höga halter av bakterier.

Kan man dricka kranvattnet i Nederländerna?

Vattnet från kranarna kan utan problem drickas överallt i Holland.

Kan man dricka vattnet i Estland?

Dricksvatten. Dricksvatten på flaska finns att köpa på varje hotell. I Estland, Lettland, Norge och Ungern är kranvattnet drickbart. I övriga länder rekommenderar vi vatten på flaska.

Kan man dricka kranvattnet i Malaga?

På det hela taget är kranvatten i Spanien i de allra flesta områdena ofarligt att dricka, även om alla kanske inte tycker om smaken. Om du äger en lägenhet eller ett hus i Spanien kan du enkelt installera ett filtersystem som tar bort både eventuell lukt och smak från kranvattnet i huset.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen