Kan man dricka alkohol nar man ater Valaciclovir?

Kan man dricka alkohol när man äter Valaciclovir?

Detta läkemedel kan påverka din reaktionsförmåga. Delta inte i trafiken om du har besvär av yrsel eller andra besvär varigenom du inte reagerar alert. Alkohol kan förvärra biverkningarna av denna medicin eller framkalla dem. Begränsa användningen av starksprit eller drick inte alls.

Vad används aciklovir till?

Aciklovir Stada 800 mg används för behandling av bältros (Varicella zoster-infektioner) i hud och slemhinnor hos personer med normalt immunförsvar och där allvarligt sjukdomsförlopp kan befaras.

Hur funkar aciklovir?

Aciklovir hämmar virusets tillväxt genom att förhindra dess arvsmassa från att replikeras, vilket det gör genom att hämma ett av de virala enzym som deltar i replikationsprocessen. Aciklovir hämmar varicella–zoster-virus som orsakar vattkoppor och bältros, men även herpes simplex-virus som orsakar bland annat munsår.

Är aciklovir receptfritt?

Receptfritt läkemedel. Läs alltid bipacksedeln innan användning. -Den aktiva substansen är aciklovir. Ett gram kutant stift innehåller 50 mg aciklovir.

Är aciklovir antibiotika?

Aciclovir är ett antivirusmedel. Det används vid infektion av herpesviruset. Aciclovir bromsar förökningen av herpes simplex och herpes zoster viruset. Genom detta upphör utbredningen av viruset och avtar besvären efter några dagar.

Vad kan man göra åt munsår?

Herpes går oftast över av sig själv inom en vecka och kräver oftast ingen behandling. Det finns heller ingen behandling som tar bort viruset, men det går att lindra symtomen.

Vad är Herpesencefalit?

Hos vuxna orsakas oftast Herpes simplex typ 1 encefalit av en reaktiverad latent infektion från bakhornsceller i ryggmärgen. Istället för att aktiveras och spridas i perifer riktning (munsår) kan viruset i sällsynta fall transporteras i central riktning, då vanligen till området frontotemporalt i hjärnan.

Kan man dricka alkohol när man tar penicillin?

Men just penicillinet spelar med all sannolikhet ingen roll i detta sammanhang. Det finns andra sorters antibiotika, mer ovanliga än penicillin som du definitivt inte bör kombinera med alkohol. Det kan ge obehagliga biverkningar. Bland annat finns ett medel som heter metronidazol, som finns i till exempel Flagyl.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen