Kan man aka till Turkiet med permanent uppehallstillstand?

Kan man åka till Turkiet med permanent uppehållstillstånd?

Du kan resa in och ut ur landet när du har permanent uppehållstillstånd, men när du åker från Sverige måste du ha ett giltigt pass och ditt uppehållstillståndskort för att kunna återvända.

Kan jag åka till Kina?

I Kina måste giltigt visum uppvisas för att kunna resa med tåg och flyg samt att boka in sig på hotell. Vid förlorat pass går det istället att visa upp polisrapporten tillsammans med en kopia av passet. Polisrapporten är också nödvändig för att få ett nytt kinesiskt visum, vilket krävs för att kunna lämna landet.

Vad kostar det att söka visum till Kina?

Det traditionella visumet kostar 1800 kr och E-visum kostar mellan 949kr – 1295 kr. Inget komplicerat ansökningsformulär, inget pass att posta, inget personfoto att skriva ut och hela processen görs online.

Får turkar resa till Sverige?

Detta gäller oaktat medborgarskap. Svenska medborgare som vill resa in i Turkiet från ett tredje land (t. ex Iran, Irak, Syrien) utan giltiga resehandlingar avvisas således tillbaka till det land som de reste ifrån även om de begärt att få återvända till Sverige. De tillåts inte återvända till Sverige genom Turkiet.

Är det ok att åka till Turkiet?

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till Turkiets närområde mot Syrien, upp till ett avstånd om 10 kilometer från den syriska gränsen, samt till Diyarbakir stad. – övriga delar av gränsprovinserna Hatay, Kilis, Gaziantep, Mardin, Sanilurfa, Sirnak samt Diyarbakir.

Hur får man visa till Turkiet?

Visum för Turkiet stämplas in i ditt pass på en av passidorna. Visumet kan därför inte utfärdas utan ditt pass i original. Skicka därför ditt pass till oss med säker och spårbar budleverans eller post då det är en värdehandling.

Hur många länder kan man resa till utan visum?

Med ett svenskt pass så har du tillgång att resa till 176 länder utan att behöva visum på förhand. Detta gäller däremot inte alla länder och här listar vi lite vanliga resmål och vad som gäller.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen