I vilket land ligger Shanghai?

I vilket land ligger Shanghai?

Shanghai är ett av de fyra storstadsområdena i Kina som är ställda direkt under landets centrala administration i huvudstaden Peking. Shanghai är en av Kinas och världens absolut största städer.

Hur många invånare har Shanghai 2020?

Shanghai är idag Kinas största stad och hade i slutet av 2015 cirka 24,15 miljoner invånare skriver The Guardian. Den kinesiska regeringen har tidigare angett ett liknande mål för landets huvudstad Beijing. Där bor idag cirka 21,5 miljoner invånare och målet är det max ska bo 23 miljoner personer i staden 2020.

Vilket språk talar man i Kina?

Standardkinesiska
Kina/Officiella språk

Vad betyder namnet Beijing?

Peking (eller Beijing; 北京, Běijīng, bokstavligt översatt: ”norra huvudstaden”), är huvudstad i Folkrepubliken Kina sedan den 1 oktober 1949.

Hur stort är Shanghai till ytan?

6 340 km²
Shanghai/Yta

Vad heter den kinesiska valutan?

Renminbi
Kina/Valutor
Valutan i Kina heter yuan (CNY). Valutan kallas även för renminbi (RMB) – ”folkets valuta”. Yuan delas in i 10 jiao och 100 fen. Sedelvalörerna är 1 och 5 jiao samt 1, 5, 10, 20, 50 och 100 yuan.

Hur många miljonstäder finns i Kina?

Det finns över 160 städer med över en miljon invånare och fem städer med över tio miljoner invånare.

Vad är Kinas största stad?

Chongqing

Chongqing
kinesiska : 重庆市 pinyin: Chóngqìng Shì
Yta: 82 402,95 km² 26:e störst i Kina
Folkmängd: 28 846 170 (1 november 2010)
Befolknings- täthet: 350 inv./km²

Hur många språk pratar man i Kina?

Enligt Ethnologue, en webbplats om språk, ska det finnas 298 kinesiska språk (i Indien ska det enligt samma webbplats finnas 447 språk).

I vilka länder pratar man mandarin?

Mandarin är egentligen en samling av kinesiska dialekter talade i större delen av norra och sydvästra Kina. Antal talare (modersmål): 940 miljoner människor. Talas främst i: Kina, Singapore, Taiwan, Indonesien och Malaysia.

Varför heter det Peking?

Namnet kommer istället från att Peking betyder den Norra Staden på kinesiska och och att kopplingen till namnet Norr (köping) gjordes av några pojkar på läroverket. Peking, var svaret och därmed så ståtade därefter Norrköping med ett nytt smeknamn. Huruvida Söderköping kallas Nanking förtäljer inte historien…

Varför heter det Peking och inte Beijing?

Olika sätt att stava, som Beijing och Peking, beror delvis på skillnader i uttal. (Stavningen Peking speglar ett äldre uttal.) Men det beror också på olika sätt att koppla bokstäver till språkljud. Det moderna sättet att skriva kinesiska med västerländska bokstäver heter pinyin.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen