I vilket land ligger Ibiza?

I vilket land ligger Ibiza?

Ibiza (kastilianskt uttal [iˈβiθa], svenskt uttal vanligen Ibittsa [ɪ²bɪtːsa]; katalanska: Eivissa, katalanskt uttal [əjˈvisə]) är en ö i Medelhavet tillhörande Pityuserna (en undergrupp till Balearerna och även inkluderande Formentera), Spanien. Arean är 572 km² och folkmängden uppgick till 137 357 invånare 2012.

Hur stor är Ibiza?

11,14 km²
Ibiza/Yta

Var är bäst att bo på Ibiza?

Var ska man bo på Ibiza?

  • San Antonio – ungdomsfästet nr.
  • San José – en pittoresk liten by, perfekt bas för dig som vill ha en aktiv semester.
  • Ibiza staden – om du är ute efter en stadssemester.
  • Santa Eulalia – för familjesemester.

Är Ibiza Spanien?

IBIZA, SPANIEN. Den lilla mystiska ön sydväst om Mallorca är en plats man antingen hatar eller älskar.

Var finns Menorca?

Menorca är en ö i den spanska ögruppen Balearerna. Huvudort är Mahón (på baleariska Maó). Menorca har mellan 70 000 och 150 000 invånare beroende på turistsäsong. Ön ligger cirka 4 mil nordöst om Mallorca och är 668 km² stor, vilket motsvarar mindre än en femtedel av Mallorcas yta.

Hur många bor i Ibiza?

Ibiza är en kommun i Spanien. Den ligger i provinsen Illes Balears och regionen Balearerna. Antalet invånare är 49 768. Ibiza är huvudorten på ön Ibiza.

Hur ska man festa i Ibiza?

Nattliv. En natt i Ibiza stad börjar oftast på en bar nere i hamnen till exempel Zoo, Tango eller Vogue. Från midnatt till gryning tar de stora klubbarna över och bland dessa är de mest kända Pacha, Space, Amnesia, Privelege och Zenith El Divino.

Hur dyrt är det i Ibiza?

Om du vill tillbringa en vecka i Ibiza kommer kostnaden för din vistelse att vara: 7,400 SEK (734 EUR) -en billig vistelse i 7 dagar i Ibiza. 9,400 SEK (931 EUR) – en budgetresa i 7 dagar i Ibiza.

När ska man resa till Ibiza?

Augusti är den varmaste månaden för Ibiza i Spanien med medeltemperatur på 30°C. Vattentemperatur för Ibiza är varmast i augusti med temperatur på 26°C. Temperaturen för Ibiza är som kallast i januari med medeltemperatur på 15°C. Solsäkrast är det i augusti med 13 timmar per dag.

Var ligger Mallorca på kartan?

Mallorca ligger i Medelhavet, ca 170 km från Barcelona på fastlandet. Namnet Mallorca härstammar ursprungligen från det latinska insula maior, vilket betyder den större ön. Mallorca är nämligen den största av öarna i ö-gruppen Balearerna, som också består av Menorca och Ibiza.

Var är det varmt i december?

I december är det behagligt varmt både på Kanarieöarna och i Egypten och Dubai, med temperaturer kring 20-25°. Reser du längre österut till prisvärda asiatiska resmål som Thailand, Vietnam och Indien kan du njuta av tropisk värme på ca 30° i december.

Var är det varmt i november?

I november bjuder populära resmål som Kanarieöarna, Madeira och Egypten på behaglig värme kring ca 20-25°. Önskar du en ännu varmare semester? Sikta mot Asien eller Mellanöstern – i Thailand, Sri Lanka och Förenade Arabemiraten är det ca 30° varmt i november.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen