Hur vet man om man behover balansera dacken?

Hur vet man om man behöver balansera däcken?

Om bilen drar i sidled eller skakar under körning kan det vara dags att balansera däcken. När däcken sätts på fälgen kan det vara svårt att få dem riktigt balanserade och det är då man behöver balansera däcket. Ett hjuls vikt kan också vara ojämnt fördelat över centrumlinjen på däcket och då börjar däcket att wobbla.

Vad kostar det att balansera däcken?

Om du vill veta vad däckmontering och balansering kostar så kan du räkna med att balanseringen ingår i priset för däckmontering. Vanligtvis kostar det cirka 250 kronor per däck, såvida du inte har fälgar större än t. ex. 18 tum.

Vad är balansering?

Balansering av däck är själva processen där man utjämnar vikten hos däcket och hjulaggregatet för att jämna ut fördelningen rätt. Hjulet snurras i hög hastighet med hjälp av monteringsmaskinen som samtidigt känner av med hjälp av en laserscanner vart vikterna ska sitta.

Vad betyder balansering av däck?

Vid balansering tas gamla balanseringsvikter och smuts bort innan hjulet sätts upp i en maskin. Balanseringsmaskinen upptäcker både statisk obalans, som ger upphov till att hjulet hoppar och dynamisk obalans som skapar vibrationer i sidled. Med maskinens hjälp placeras vikter på hjulet som neutraliserar obalansen.

Hur ofta byta däck motorcykel?

Om däcken ska bytas ut, följ tillverkarens rekommendationer noggrant för att byta originalkomponenterna. Som en försiktighetsåtgärd ska alla däck som inte har bytts ut efter tio år bytas ut, även om de verkar vara i ett allmänt gott skick och inte har nått deras slitagegräns på slitbanan.

Vad är balansering av hjul?

Hur fungerar en Däckbalanseringsmaskin?

En däckverkstad har en särskild maskin för uppdraget, en balanseringsmaskin. Balanseringsmaskinen snurrar hjulet samtidigt som en mikroprocessor räknar ut hur balanseringen skall vara, dvs rätt tyngd på vikter samt var på fälgen de skall placeras.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen