Hur vet man om det ar kamrem eller kedja?

Hur vet man om det är kamrem eller kedja?

För att kolla om ens bil har kamrem eller kedja kan du antingen fråga din bilmekaniker, läsa i din bils instruktionsbok eller själv kolla under motorhuven genom att ta bort kåpan som sitter längs bak på motorn. Om du fortfarande är osäker kan du be din mekaniker att hjälpa dig kolla om du har kamrem eller kamkedja.

Har Volvo v70 kamkedja?

Nej, denna motor, liksom huvuddelen av Volvos motorer, har kamrem. Beroende på modell och modellår skiljer sig bytesintervallen åt.

Hur mycket kostar det att byta kamkedja?

Ett kedjebyte är ett omfattande jobb som kan gå på uppåt 30 000 kronor. Flera andra komponenter måste bytas samtidigt och jobbet tar många (dyra) timmar i en märkesverkstad. Det är alltså bäst att köra på och hoppas på det bästa. Om kamkedjan sträcks tänds varningslampan för motorfel.

Kan kamkedjan gå sönder?

Lägre friktion uppnås med lättare rörliga delar, bland mycket annat, kamkedjan. Frågan är om det inte gått för långt när kedjorna kan rasa innan 10 000 mil. Det hände knappast förr då kedjan och kringkomponenter var dimensionerade att hålla motorn ut. De långa serviceintervallerna är också en anledning.

Hur ser en kamkedja ut?

Kamremmen är placerad i en plastbehållare bredvid motorn och ser ut som ett svart inrullat gummiband. Kamkedjan sitter runt en metallcylinder och är så tätt kopplad till motorn att den inte syns med blotta ögat. Anledningen till det är att kedjan (som består av metall) behöver bli smord av motorns olja.

Har Volvo V50 kamrem eller kedja?

Volvo V50 1.8f Flexifuel 2008 har kamkedja. Har fått detta bekräftat från Volvo Personbilar Sverige AB.

Vilka Volvo V60 har kamkedja?

Volvo V60 2011 – 2013

Modell Hästkrafter Mil
Volvo V60 T5 2011 – 2013 240 hk Kamkedja
Volvo V60 T6 AWD 2011 – 2013 304 hk Kamkedja
Volvo V60 D2 2011 – 2013 115 hk 14 000 mil
Volvo V60 D3 2011 – 2013 136 hk 18 000 mil

Hur lång tid tar det att byta kamkedja?

det kan ta mellan 1 och 3 timmar..

Vad kostar det att byta kamrem på en golf?

Ett genomsnittspris för olika modeller från 2000 och framåt är ungefär 5 200 kronor när vi har kollat runt bland olika verkstäder. What is this? Vissa motorer är billigare runt 3 300 kronor, medan andra är dyrare och ligger runt 7 200 kronor i pris för att byta kamrem.

Vilka Audi modeller har kamkedja?

Audi A1, A3, A4 och A6 – problem med kamkedjor Tyvärr så har Audi ett gäng motorer som är kända för att ha riktigt dåliga kamkedjor. Det handlar främst om följande motorer. What is this? Det finns många fall där kamkedjan ger upp efter redan 5 000-6 000 mil.

Hur vet man att kamkedjan är dålig?

Svar: Om rasslet kommer från kamkedjan så kan det bero på att kedjan börjar bli sliten eller att kedjesträckaren inte fungerar som den ska. I likhet med 1,4-litersmotorerna är den aktuella motorn beroende av att servicen sköts. Missar i serviceintervallerna kan leda till problem med kedja och kedjesträckare.

Kan man se om kamremmen är dålig?

När kamremmen börjar slitas ut kan man ibland höra obekanta ljud, såsom ett slags tickande, skramlande eller ibland skrikande som kommer från motorn. Lyssna efter konstiga ljud som kommer från främre delen av motorn. 2. Små sprickor, fläckar och synligt slitage, såsom blankhet på gummit.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen