Hur varmt blir det sommaren 2020?

Hur varmt blir det sommaren 2020?

Sommarens högsta temperatur blev 34,0° och uppmättes vid Skellefteå flygplats i Västerbotten den 25 juni. Värdet är det fjärde högsta som observerats i Norrland i juni.

Hur var sommaren 2020?

Sommaren 2020 – Varm eller mycket varm i hela landet Årets sommar bjöd på temperaturöverskott i hela landet. Efter en delvis rekordvarm juni följde en i allmänhet kylig eller mycket kylig juli innan värmen återkom med besked i början av augusti.

Hur varmt blir det i sommar?

Den meteorologiska definitionen av sommar är att dygnsmedeltemperaturen varaktigt ska vara minst 10,0°C. Denna definition lämpar sig bäst för medelvärden beräknade över många år. För ett enskilt år som kan ha stora svängningar i temperaturen används en något annorlunda definition.

När blir det varmt igen?

Nya värmerekord väntar under 2021, som enligt experterna blir det varmaste året någonsin. Men det är inte bara av godo, bakom de höga temperaturerna ligger klimatförändringar. År 2020 var det varmaste året någonsin – i både Sverige och i Europa. Och enligt prognoserna blir 2021 ännu varmare.

Vad blir det för vinter 2021?

Vintern 2020/2021 inleddes snöfattigt men i januari bredde snötäcket efterhand ut sig. Särskilt mycket växte snödjupet i östra Norrland den 11-13 och den 21-23 i samband med intensiva snöoväder som gav stora mängder nysnö.

Hur blir vädret i maj 2021?

Maj 2021 blev i många hänseenden en månad där värmen visade ett njuggt intresse för Sverige. Som helhet blev månaden kyligare än normalt i främst landets nordligaste delar. Det ostadiga vädret gjorde att månaden blev nederbördsrik i större delen av södra Sverige där flera stationer noterade nya majrekord.

När kom sommaren 2020?

Värmen efter påsk gjorde att den meteorolgiska sommaren gjorde entré, och det först ut i Göteborg och i Örebro den 20 april. Sommaren kom ovanligt tidigt men det är ej rekord. Rekordet är 11 april och det har inträffat 3 gånger i Skåne sedan 1990 talet.

Hur blir årets sommar?

Mycket pekar på att sommaren 2021 kommer gå till historien som en varm sådan. Men det finns ett hot mot sommarvärmen och det kallas Grönlandsblockering. Genom att analysera forskning, vädret tidigare år och en rad andra faktorer har SVT:s meteorolog Nitzan Cohen gjort bedömningen hur sommarvädret kan bli.

När kommer det börja bli varmt?

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen