Hur varmt ar det pa Saturnus Nattsida?

Hur varmt är det på Saturnus Nattsida?

Temperatur -178*C. Atmosfär: Väte, helium. (Vindarna i den övre atmosfären når 500 sekundmeter vid ekvatorn. Saturnus massa är ca 95 gånger tyngere än Jorden.

Hur långt tid tar det för Saturnus att åka ett varv runt solen?

Saturnus

Omloppsbana
Siderisk omloppstid 10 832,327 dygn 29,657 296 år
Synodisk omloppstid 378,09 dygn
Medelomloppshastighet 9,69 km/s
Medelanomali 320,346 750°

Vad är det för temperatur på Saturnus?

Saturnus är en så kallad gasjätte som består av bland annat väte och helium. Det går alltså inte att landa på planeten. Men faktum är att det i planetens mitt finns en kärna av sten som är ungefär lika stor som planeten jorden. Trycket på denna kärna är dock enormt och temperaturen är ungefär 11 700 grader Celsius.

Har Saturnus gravitation?

10,44 m/s²
Saturnus/Gravitation

Hur många jordklot får plats i Saturnus?

Här hittar vi udda former av väte, månar som tros kunna hysa liv – och två ton material från jorden. Saturnus är vår näst största planet, bara Jupiter är större. 750 jordklot skulle få plats inne i Saturnus som uppmäts till nio gånger jordens diameter och 95 gånger jordens massa.

Hur lång tid tar det för Saturnus att snurra ett varv runt sin egen axel?

Saturnus roterar en gång var 10,5 timme. Som Jupiter är den inte heller en sfär utan pressas utåt vid ekvatorn, fast inte lika mycket som Jupiter. Eftersom Saturnus roterar så snabbt betyder det att planetens ekvator färdas i 36 000 kilometer per timme eller över 21 gånger snabbare än jorden.

Hur lång tid tar det för Jupiter att snurra ett varv runt sin egen axel?

Det tar 11,862 år (ungefär 11 år 10 månader 10 dagar) för Jupiter att färdas ett varv runt solen. Planeten roterar också fort runt sin egen axel så ett jupiterdygn är lite mindre än 10 timmar.

Kan man åka till Saturnus?

Den 15 oktober 1997 lämnade Cassini jorden för resan till Saturnus. Nu, 20 år senare, ska rymdfararen göra sin ”Grand Finale” Men innan dess hinns det med ett sista uppdrag – se de unika bilderna på planeten. I nästan 13 år har NASA:s rymdfarkost Cassini studerat Saturnus och hennes månar.

Vilken planet har störst gravitation?

Gravitationen gör dig tung på Jupiter och stark på månen Då jordens massa är betydligt större än månens är dess gravitation sex gånger kraftigare.

Har alla planeter gravitation?

Planeterna som snurrar kring solen ligger i den här ordningen: Merkurius, Venus, Jorden, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus. Alla planeterna har sin egen dragningskraft (gravitation), och håller i sin tur fast månar och stenblock i banor runt sig själva.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen