Hur varmt ar det i Turkiet i maj?

Hur varmt är det i Turkiet i maj?

Medeltemperaturer

Dagstemperatur Nattemperatur
april Dagstemperatur 17°c Nattemperatur 9°c
maj Dagstemperatur 22°c Nattemperatur 13°c
juni Dagstemperatur 27°c Nattemperatur 18°c
juli Dagstemperatur 30°c Nattemperatur 21°c

Hur varmt är det i Alanya i december?

Vädret i Alanya i december Alanya i december har temperaturer så låga som 14°C och höga som 16°C grader.

Vad gäller om man ska resa till Turkiet?

Fr. o.m 1 januari 2015 måste passet ha en giltighet på minst 150 dagar vid inresa i Turkiet. Observera att svenska provisoriska pass i A4-format utfärdade av svenska ambassader och konsulat inte gäller för inresa i Turkiet. De gäller endast för utresa ur och transit via Turkiet.

Vart i Turkiet är det varmast?

Högsäsong och som mest varmt är det under mitten av maj till mitten av september. Föredrar du att slippa trängas på stranden och nöjer dig med lägre temperatur ska du åka i april eller oktober. Temperaturen varierar lite beroende på var du semestrar i landet. – Antalyakusten: Alanya, Antalya, Side, Kemer, Belek.

Hur varmt är det i Turkiet i september?

Här hittar du all information om vädret för en resa till Turkiet i September 2022….Turkiet: Klimatbord och väder under hela året.

September
Medeltemp (°C) 21.1
Nederbörd (mm) 52
Luftfuktighet (%) 70%
Regniga dagar (d) 5

Kan man åka till Turkiet i maj?

Från den 1 oktober avråder UD inte längre från resor till Turkiet som helhet. Den tidigare avrådan från icke nödvändiga resor till provinserna Diyarbakir, Gaziantep, Mardin, Sanliurfa, Van, Siirt, Tunceli, Bingöl, Igdir och Agri har hävts från den 1 oktober.

Kan man åka till Turkiet med främlingspass?

Du kan endast använda dem för utresa eller genomresa genom Turkiet. De rosa provisoriska passen som utfärdas av polismyndigheten i Sverige är dock giltiga och du kan både resa in och ut ur Turkiet med ett sådant pass. Observera att främlingspass inte räknas som svenska pass.

Vilken klimatzon ligger Turkiet?

Det är stora skillnader i klimat mellan olika delar av Turkiet. Längs kusterna i väster och söder råder medelhavsklimat med varma, torra somrar och milda, regnrika vintrar. I inlandet är klimatet kontinentalt med heta, torra somrar och kalla, soliga vintrar.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen