Hur uppstod grunge?

Hur uppstod grunge?

Stilen uppstod ur den lokala punkscenen. Andra influenser var bland annat hard rock och heavy metal (särskilt Black Sabbath och Led Zeppelin) och alternativ rock/indierock som till exempel Pixies, Sonic Youth och Dinosaur Jr. En annan viktig inspirationskälla var punkens vidareutveckling hardcore.

Var kommer Nirvana ifrån?

Aberdeen, Washington, USA
Nirvana/Startade karriären

Vad klassas som hårdrock?

Hårdrock var länge det enda samlingsnamnet för den hårda och tunga elgitarrdominerade rockmusik som utvecklades under inspiration av de högljuddare rockbanden i slutet av 1960-talet. Inspiratörerna var de band som spelade det som engelskspråkiga tidningar beskrev som hard rock.

Hur många skivor har Nirvana?

Bandet bestod av sångaren och gitarristen Kurt Cobain, basisten Krist Novoselic och trumslagaren Dave Grohl. Under sin verksamma tid släppte Nirvana tre studioalbum, femton singlar och sju musikvideor, där deras debutalbum, Bleach, lanserades 1989.

Vad är nirvana inom hinduismen?

Nirvana är ett själsligt slutmål inom buddhismen och hinduismen – ett evigt, lycksaligt tillstånd av fullständig själsvila. Inom buddhismen ses nirvana som fullständig frihet från begär, hat och självbedrägeri. Att uppnå nirvana är detsamma som att bli upplyst eller uppvaknad.

När tog Kurt Cobain livet av sig?

Den officiella dödsorsaken är att Kurt Cobain tog sitt eget liv den 5 april 1994. Men många andra teorier har ifrågasatt detta och det har gjorts flera dokumentärer och skrivits flera böcker som antyder att han i själva verket mördades.

Hur växte hårdrock fram?

Metal (Hårdrock) är en löst definierad subgenre inom rockmusik som uppstod under mitten av 1960-talet i samband med garagerock, psykedelisk rock och bluesrock. Under 1980-talet gick en del hard rock-band ifrån sina rötter mot poprock-hållet, medan andra började återvända till hard rock-soundet.

Vilka lyssnar på hårdrock?

Precis som ordet antyder så lyssnar hårdrockare på band inom hårdrocksgenren. De grupper som ofta brukar omnämnas är, men inte alltid, äldre band från 70- och 80-talen, som till exempel Deep Purple, Metallica, Iron Maiden, AC/DC, Guns N’ Roses, Led Zeppelin och Black Sabbath.

Vem var den ursprungliga trummisen i Nirvana?

Nirvana var ett amerikanskt rockband, grundat av sångaren och gitarristen Kurt Cobain och basisten Krist Novoselic i Aberdeen, Washington 1987. Nirvana hade under sin verksamma tid en rad trumslagare av vilka Dave Grohl, som anslöt sig 1990, var mest betydelsefull.

Vilka olika uppfattningar finns om Nirvana?

Nirvana innebär att man kommer ut ur Samsaran (den eviga pånyttfödelsen). Nirvana är målet för alla buddhister. Detta når buddhister när de förstått livet. Alla begären är borta och man vill inte ha någonting.

Vad innebär det att nå nirvana?

Inom buddhismen är nirvana det yttersta målet, vilket kan beskrivas som ett upphörande av lidande och befriande från återfödelsen. Dit kommer man genom att behärska och slutligen släcka sin “livstörst”, som beskrivs som ursprunget till allt lidande.

Hur är människosynen inom hinduismen?

Människor är enligt hinduismen varken goda eller onda, men vissa handlingar är bättre än andra. Och de handlingar som man utför i ett liv påverkar senare liv. Det här kallas karma. En del tror till och med att vilken samhällsgrupp – kast – man tillhör beror på hur man betett sig i tidigare liv.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen