Okategoriserade

Hur starta svingen?

Hur starta svingen?

En bra tanke är att du ska rotera axlarna så pass mycket att främre axeln pekar ner mot bollen. Hela uppvridningen ska vara så centrerad som möjligt, balanspunkterna i bröstben, navel och mellan knäna ska inte röra sig i sidled under baksvingen utan stanna kvar i samma position som du har innan du startar baksvingen.

Hur svingar man?

– När du svingar ska du rotera runt din egen ryggrad och inte ha någon viktförflyttning i sidled. Om du tänker att du roterar runt din egna ryggrag i uppsvingen kommer du på så sätt att få med höften utan att förflytta vikten på fötterna. Vill du följa Cajsa Persson kan du spana in hennes hemsida och Instagramkonto.

Hur får man högre svinghastighet?

Svinghastighet Träna på att överdriva baksvingen och gör den längre genom att svinga med en så stor cirkel som möjligt. Det gör du genom att sträcka ut bröstryggen och höja tyngdpunkten i kroppen. Det är vidden i cirkelrörelsen som sen skapar fart ner mot bollen.

Hur slår man längre med järnklubbor?

Mycket av slaglängden ligger i rotationen, och får du till denna kan det ge dig extra meter i slagen. Ett knep att ta till är att försöka placera axeln under hakan när du har fullt tillbakadragen sving. Då har du en bra rotation och säkerställer att du “laddat bössan” för att kunna få riktigt bra fart i svingen.

Hur står man vid golf?

Uppställningen ska ge dig frihet att rotera på ett naturligt sätt som flyttar klubban runt oss, uppåt och även lite inåt. Du vill böja din nacke så mycket att du tittar rakt fram med ögonen och att de då tittar rakt på bollen.

Hur brett ska man stå golf?

Den främre foten vrids ut ända till 30 grader eftersom höften i genomsvingen ska rotera till 90 grader. Syftet med fötternas position är att ge stabilitet och mobilitet. Tillräckligt bred stans för att ge en stabil grund, men inte för bred så att du tappar rörlighet.

Kategori: Okategoriserade

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen